Manuel Kadjar Icon 17 inç ile mi kullanılmalı yoksa 19 inç ile mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beofone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
19 inc kullanicisi olarak yol tutus konusunda avantaj oldugunu soyleyebilirim ancak bu tur bir aracta limitte yol tutusa ne kadar ihtiyaciniz olacak ki? gorunus acisindan da daha guzel ancak benim aldigim paketin icinde 19 olmasa kesinlikle 17 alirdim cunku bu aracta asil odak konfor olmali.

ha ayrica adam akilli kis lastiginin tanesi 800 tl civarina geliyor.....

19 inc kullanicisi olarak yol tutus konusunda avantaj oldugunu soyleyebilirim ancak bu tur bir aracta limitte yol tutusa ne kadar ihtiyaciniz olacak ki? gorunus acisindan da daha guzel ancak benim aldigim paketin icinde 19 olmasa kesinlikle 17 alirdim cunku bu aracta asil odak konfor olmali.

ha ayrica adam akilli kis lastiginin tanesi 800 tl civarina geliyor.....

Lastık bakımından da dediğiniz gibi nerdeyse %100 daha pahalı 19 inch'ler.

Nokıan'nın 17 inch için kış lastıgı 340 TL tanesi... 1200 TL toplamda halledersınız ama 19 inch için 3000 TL'leri buluyor rakam ki, sırf görüntü için değmez, konfor eksıklıgı de cabası...

Maalesef markalar 17 inch ile mesela panorama paketi , keşif pakatenı vermıyorlar ya da az talep olduğu için yapmıyorlar.

19 inch alacaksan panorama veya keşif paket olacak,

Ben 17 inch üzerine panorama, keşif& kutup paketli hiç görmedim desem yeridir...

Ben aracı konforundan çok görüntüsü sebebiyle aldım. Görüntüye önem verenler için 19 jant bu aracın olmazsa olmazı

BDVb3g.webp

Arkadaşlar bende aynı kaygı ve kararsızlığı taşıyorum. İnşallah mayıs gibi alacağım ve satıcı arkadaş 19 inc 17 inc mi sorusunu sorunca aklıma bu yazılar geldi ve hala karasızım. Görüntü 19 inç zorunlu kılıyor. Yarın satarken bu fiyatı veren birisi görüntüye de önem verecektir ve 19 inç tercih edecektir. 17 inç ise yakıtı daha az ve niye arabada bilerek daha fazla yakıta neden olayım diyorum. Acaba 19 inç ile 17 inç arasında yakıt ne kadar fark ediyordur?

Katoloğ Verileri sadece 0,1 litre fark var diyor

17'' veya 19'' jant olması o kadar önemli değil önemli olan lastiğin yanak genişliğidir ,19'' de yanak 45
17'' de 60 buda 1.5cm fark , konfor açısından çok fark eder kasisten geçerken çukurdan vs. ileride pişman olabilirsin misal bende birde fiesta var 195/50/R15 yanaklar çok ince konfor yok araçta fabrika çıkışı bu şekilde üretilmiş yanağı genişletemiyorsun çamurluğa sürtüyor ona göre iyi karar verilmeli bence, tabi 19'' janta 55 veya 60 yanak uyuyorsa çok çok daha iyi olacaktır sonuçta bu araçlar bir bmw veya mercedes değil.

19'' artıları yol tutuşu, performans ,görünüm
17'' artıları konfor,yakıt ,lastik maliyeti

Son düzenleme:
Geri