Master 2 siyah duman problemi

zalim172

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Haz 2015
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
:bayrak DEĞERLİ ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE SAYGILARIMI SUNARIM;

ARACIM : 2006 MODEL 2.5 DCİ 84,5 KW


PERSONEL TAŞIMACILIĞI YAPIYORUM, 15 GÜN ÖNCE AKŞAM SERVİSİNDE PERSONELİ DAĞITTIKTAN SONRA ARACIMDAN AŞIRI BİR MAZOT KOKUSU GELDİĞİNİ FARK ETTİM . 1.NCİ ENJEKTÖRÜN DİBİNDEN KAÇIRDIĞINI GÖRDÜM. SABAH USTAMA GÖTÜRDÜM ENJEKTÖRÜN DİBİNDE KURUMLAR OLDUĞUNU SÖYLEDİ KURUMLARI TEMİZLEDİK ENJEKTÖRLERİ TESTE GÖNDERDİK TESTİ YAPAN ARKADAŞ MAKİNA DA DEĞERLERİ GÖSTERDİ PROBLEM YOK DEDİ . ENJEKTÖRLER YERİNE TAKILDIKTAN SONRA ARAÇ SİYAH DUMAN ATMAYA VE TEKLEMEYE BAŞLADI.BENİM İÇİN KABUSTA O ANDA BAŞLADI .

ENJEKTÖRLERDEN DEDİLER ,DEĞİŞTİRDİK KESİLMEDİ
TURBO YAPAR DEDİLER DEĞİŞTİRDİM KESİLMEDİ
MAZOT POMPASI DEDİLER DEĞİŞTİRDİM KESİLMEDİ
BEYİNDEN KAYNAKLANIR DEĞİŞTİRDİM KESİLMEDİ
KOMPLE MOTORU İNDİRİP REKTEFE ETTİRDİM KESİLMEDİ

ARAÇTA EGR VALFİ YOK

RÖLANTİDE ÇALIŞIRKEN DAHİ NORMALDEN FAZLA SİYAH DUMAN ATIYOR, DUMAN İNSANIN GENZİNİ YAKIYOR VE GÖZLE TEMASINDA GÖZ YAŞARTIYOR . DEĞİŞTİRMEDİK PARÇA BIRAKMADIM YAKIT BASINÇ SENSÖRÜ HAVA AKIŞ SENSÖRÜ DUMAN ŞUAN DEVAM EDİYOR .DAHA ÖNCE BUNA BENZER PROBLEM YAŞAYAN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM .


HARCADIĞIM PARAYA YANMIYORUM AMA ARIZANIN GİTMEMESİ CAN SIKICI !!!!!

 
zengin karışım, ama neden oluyor bilemeyeceğim herşeyi değiştirmişsiniz.
dizelde siyah duman kimseyi korkutmasın esas beyaz yada beyaza yakın mavi duman korkutsun.
 
Bu başka bir işe benziyor elektronik kaynaklı
 
katalitiğe baktırdınızmı hiç ?
 
farklı bir beyin ve immobilizer ile denedim sonuç aynı duman devam ediyor.
 
katalitik konvektörü ve komple egzozu bir ustaya gösterdim,sağolsun ''diliyle dişinin arasında bunda birşey yok '' dedi ramazan keyfine
 
Turbo,enjektõr ve mazot pompası orjinal parcalar kullanilarak mi degistirildi???

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sekmanlarda sıkıntı veya eksantirik kaynaklı bir problem olabilir. Aracınızla kazasız belasız sürüşler dilerim.
 
Kızdırmalardan kaynaklı gibi geldi bana.hımm
 
Öncelikle egzozun siyah duman atması, yanma odalarının içerisindeki yakıt yanmasının düzgün olmadığından kaynaklanır.

Eğer enjektörleriniz düzgünse 500 600 km sonra siyah duman atma sorununuz düzelecektir. Aracı şehir içinde baygın kullanmayın vites geçişlerini 3.000 devir ve üzerinde yapıp motordaki kurumları basınçla dışarı atılmasını sağlayın.

* Şimdiye kadar kalitesiz yakıt kullandıysanız ondanda yapar. ( kalitesiz eurodiesel ) Katkı maddeside dahil.

* Dizel motorun soğukken siyah duman atması normaldir.

* Motor sıcakken rolantide siyah duman yine varsa enjektörler kontrol edilmeli. Egr niz zaten iptal edilmiş onu kontrole gerek yok.

* Yüksek devirde arıza ışığınız yanıyorsa enjektörlerde sorun vardır. Zengin karışım. Düzgün püskürtmeyen enjektör piston erimesine bile sebep olabilir.

* Sekmanlardan kaynaklanabilir ama rektefiye yaptırmışsınız.

* Hala siyah duman atıyorsa emme manifoldunu temizlettirin.

İnşallah sorununuz yakın zamanda çözülür.
 
Geri
Üst