Megane 1 2003 Alize zor çalışma...

empire_loups

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba.
Bugün şehiriçinde biraz fazla dur-kalk yaptıktan sonra ekmek almak için fırının önünde durdum. En fazla 2 dk sonra araca bindim tekrardan. Çalıştırmak için marşa bastım ama 1-2-3 çalışmadı.. Son denemeden sonra çalışabildi. 5 dk mesafeden sonra eve geldim. Stop ettikten sonra bi kaç kez denedim. Herhangi bir sorun gözükmüyordu. Daha önce de arada 1-2 kez çalışmamazlık yapıp sonra çalışıyordu.

Sebebi nedir? Manyetik Kaptör arızası dedikleri olay bu mudur?

marşa basınca marş motorunu dönderiyormu marşa basıyor mu yoksa marş kasıyor hiç mi çevirmiyor mu ? marş dönüyorsa manyetik kaptör olabilir çoğu kişide olan bi arıza bende de bir ara olmuştu ama bu aralar olmuyor :)

Marş motoru dönüyor. Sadece araç çalışmıyor. Sık sık yapmadığından umursamıyorum ama artarsa ilk bakmam gereken yer sanırım kaptör olacak.

aynen hocam çoğu kişinin kaptörden çıkıyordu sorunu geçmiş olsun..

Maalesef az önce değiştirtmek zorunda kaldım. Araç bugün çok sık yapmaya başladı bu sorunu. 45 TL+25 TL işçilikle hallettik şükür. Serviste satılan ürünün aynısını tanıdık yedek parçacı 45 TL'ye aldık Siemens marka, soketiyle birlikte.. Serviste 120 TL idi.

Son düzenleme:
Aynen manyetik kaptör sorunu, araba soğuk iken çalışır 5 dk sonra dur stop et bu sefer uğraş dur ateşlemez.. Soğumasını beklersen tekrar çalışır stop et çalışmaz.. Serviste 120 tl olması sadece kaptörmü yoksa kaptör + kablosu 120 tl mi.. Yedek parçacılarda 50-60 tl civarı sadece kaptör.. Size bir yöntem daha önereyim araç bu şekilde kaptörden çalışmıyorsa, kaptör üzerine soğuk su dökün aracın çalıştığını göreceksiniz..kaptör siemens orjinalidir mavi soketli

Kaptör 70 TL, Soket 50 Tl idi hocam.

geçmiş olsun hocam sorunun çözüldüğüne sevindim :eyv

Geri