Megane 1 fabrika verileri..

adanalı01

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İyi Akşamlar Abilerim Kardeşlerim..

Bu zamana kadar aracımın fabrika verilerine hiç bakmadığımı farkettim az önce bi baktım ki ne görim yakıt tüketimi ş.içi 9.4 lt, ş.dışı 5.7 lt yazıyor başka sitelerden baktım hepsinde öle...

Benim yakaladığım değerler ş.içi 7.8 7.9, hadi dikkat etmezsem 8.6 ları anca görüyorum ş.dışı ise 4.8 leri çok rahat gördüm bu kadar fark normal mi ben fabrika verilerini daha düşük bekliyordum..

benim aracın fabrika verileri bir siteden bakmıştım 9,6 şehir içi için fakat bende hiç görmedim ortalama 6-8 arası geziyo ben biraz torklu kullandığım için

test verileri deseler anlarım hadi basmışlardır değerler yüksek çıkmıştır ama fabrika verileri ekonomik olması lazım ki aracı satabilesin.. nasıl ölçüm yaptılar acaba merak ediyorum 90 km h da bu araç 5.7 den az yakacağına eminim...

haklısın bazen bende merak ediyorum eskiler drag falanmı yapıyolardı ne yapıyolardı bilmiyorumda yeniler birazda olsa tutuyor :)

megane 1 şehir içi değerlerim 10 du benim ortalama ortalama hız 30 km

Benim yaşadığım yerde 7.5 bile görmek mümkün :D Şehire göre değişir :)

RENAULT o kadar mütevazi bir marka ki , Opel ve Volkswagen gibi uyduruk değerler yazmıyor fabrika verilerine .
Opel 1.6 Ecotec motor sözde K4M dediğimiz 1.6 motordan az yakıyor ( Kağıt üstünde )
Yalnız yola düştüğünde K4M hem az yakıyor hem hızlı gidiyor. Ayrıca Opellerin bg değerleri de atmasyon.

O değerler hep mütevazilikten .

Burak kardeşim benim hiç 10 olmadı şuan 8.7 de ortalama 22 km h dikkat ettiğimde en düşük 7.7 7.8 leri görüyorum bende mi bi yanlışlık var dicem pompa ölçümlerimde doğruladı bunları

Kadirim çok ama çok mütavizi demek ki değerlere bakarak araç alan biri megane 1 e bakmaz o zaman :)

ben hesabı bilmem ama coook az yakıyor onu bilirim

ben henüz 1 haftadır kullanıyorum
megane1 1,4 - 16v benzinli sedan kasa rta

125 tl ile 315 km gezdim bunun 135 km si şehirler arası 180 km si şehir içi ( yoğuna yakın trafikte )
yani bu hesaba göre ortalama 40 krş
bir diğer deyişle 100 km de 8,6 litre benzin ( 1litre = 4,6 tl )

peki asıl merak ettiğim konuyu sorayım şimdi de ; atiker marka gaz taktırsam yakıtta ne kadar tasarruf olur % 30 % 40 tasarruf olur mu ?

lpg kullananlar bu konuda bilgi paylaşırsa memnun olurum

Geri