Megane 1 Radyatör yedek su deposu sorunu !

BURKY

Burak SOLAK
Kayıtlı Üye
20-Denizli
Arkadaşlar başlıkta belirttigim gibi ;

geceden bakıyorum normal seviyede olan su sabah baktıgımda minimum un altında bulunuyor ve su ile doldurup kapatıp yoluma devam ediyorum aksam eve geldigimde gene aynı seviyede olan su ertesi sabah yine minimum un altında oluyor..

bu sorun sizce normal mi yoksa benmi abartıyorum..cevap yazacak olan arkadaşlara şimdiden Teşekkürler...

özel servisin birine götürdügümde lift e kaldırıp su kacagı varmı diye baktı ancak bulamadı..normaldir bu renault'larda demişti..normalmi bu arkadaşlar..

Akşamdan sabaha su eksilmesi normal değil elbette. Bi kaçak var ki su eksiliyor kısa sürede. Daha büyük sorun olan hararetle karşı karşıya kalmamak için eksilmenin nedeni bulmanız yararınıza olur.

Yetkili serviste basınç uygulayarak kaçağı bulurlar,bir yerlerde kaçak olmasa su eksiltmez...

mustafa abinin de dediği gibi basınç uygulayarak bulabiliyoruz kesinlikle kaçak var sıkıntılı bir durum acil servise götür güzelce bi incelettir özel servis uğraşmamak için doğaldır demiş doğal olamaz

özel servisin birine götürdügümde lift e kaldırıp su kacagı varmı diye baktı ancak bulamadı..normaldir bu renault'larda demişti..normalmi bu arkadaşlar..

Kalorifer peteğinin alt kısmını kontrol edin

icine renk verecek bir malzeme dokun biraz. Kapal tam kapadiktan sonra kalorifer acik calistirin arabayi. 10 15 dk rolantide lifte calissin bulursunuz. Atla deve degil

Ya su silindirlere gidiyorsa ?

Dostum, aracını kuru zemin üzerinde çalıştır, normal sıcaklığına gelmesini bekle, kaloriferi de aç, aracını devre bindir ve tabanı kontrol et, muhtemelen kaçak belli edecektir kendini.
Ardından servise götür, özellikle boğaz kelebeğinin altına dikkat ederek tüm boruları kontrol ettir.

Geri