Megane 1 RTE hararet yapıyor.(Çözüldü)

Tomburlak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, 2001 model RTE aracımız su eksiltme yapıyor. Ustanın biri gazdan dolayı olduğunu söyledi. Bugün de hararet yaptığı zaman su ilave etmek istediğimizde paslı su kustu. Suyun paslı olması normal mi? Ayrıca radyatör yedeğini (motor suyu koyduğumuz plastik) temizletmek mümkün mü?

Fotoğrafı yükleyemediğim için böyle paylaşmak zorunda kaldım.

l3qYVQ.webp

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kabı temizlemek kolay. Hortumlari sokup temizlerseniz. Kabı 2 tane vida tutuyor. Yalnız su kabının kapağı orjinalmi? Bana biraz farklı geldi sanki?

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kahverengi su sistemdeki pisligin isareti.antifiriz kullanilmamis olmasi da etkiler.neyse su an ne yapilabilire donelim.kendiniz de yapabilirsiniz.
Radyotorun alt hortumunu sökup komple boş suyu boşaltin.sonra hortumu sogutma kabina sokup suyu acin ta ki radyator alt hortumundan berrak su gelene kadar.hatta imkaniniz varsa sicak su kullanin.sonra hortumu takip sistemi su doldurup araci isitip eksilen seviyeyi tamamlayin.su yine camurlasirsa islemi tekrarlayin.ayrica su kabini sökebilirseniz sokup iyice temizleyin hatta ucuzsa yenisini alip takin.
Tum bu islemleri 92 model eski omegama yapmistim temizlenmisti faydasi olmustu.

Su kabini geçen değiştirdim ben 25 tl

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Radyatör ek deposunda çatlak olabilir araba fanı açtığında kontrol edilmeli.
Başıma geldi konularım içinde var.
Muhakkak okuyun.

Pas dediğiniz şey antifriz olabilir mi? Alüminyum radyatörde pas olması tuhaf.
Kaç kilometrede ne kadar eksiltme yapıyor, bunu da belirtmemişsiniz.
Esiltmenin çeşitli sebepleri var, radyatörden, hortumlardan, su kabı kapağından (kapak contalı olmalı), moror contasının yanık olmasından ... su eksiltebilir.
Radyatörcüler gözle muayene de kireç veya antifriz lekelerinden kaçak yapan yeri bulabilirler.
Bence ilkönce su deposu kapağını değiştirmekten başlayın.

@Tomburlak conta yakmış olabilir sık sık hararet yapıyorsa.s uyun dolaştığı her yerde pas da dolanır kalorifer peteğini tıkar termostatı bozar hortum patlatır bunların hepsi olasılık . Gözünüz hararet de olsun

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu pastan ziyade toz bibere benziyor.Eğer kaçak olduğunda içine toz biber attılarsa başka yerleride tıkamış olabilir.Araç su kaynattığı zaman radyatörün 3-4 yerini elinizle kontrol edin , eğer soğuk olan yerler varsa radyatör tıkalıdır.

Aracın ilk sahibiyiz, tüm parçalar orjinal :)

Ek su deposunu değiştirmeyi düşünüyoruz, bir de sistemdeki suyu temizletiriz, sorun devam ederse daha derin düşünürüz, tavsiyeleriniz için teşekkürler..

Geri