Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Aracımda birkaç aydır ısındıktan sonra alt devirlerde boğulma sorunu vardı şöyle ki aracım 800-3000 devir arasında devir çevirmek istemiyor, 3000 devirden sonra sağlıklı haline dönüyordu. Biraz devirli kalkışlar yapınca da hiçbir sorun olmuyordu fakat bu da baskı balatayı yiyordu. Araçta bujileri 4000 km önce değişmiştim. Benim bobinlere bağlı kablolar çok yıpranmıştı hatta kabloların üzerindeki silikon koruyucular bile soyulmuştu sorun da buradan çıktı zaten. Elektrik mühendisi arkadaşımla bu kabloların iletkenliğini hem soğukken hemde motor sıcakken ölçtük. Sıcakken kabloların iletkenliği çok azalıyordu bu durumda ateşlemeyi etkiliyordu. Bu da sıcakken arabada boğulma sorununu getiriyordu. Geçici olarak kabloları kalın alüminyum folyoyla kapladım. 2 haftadır böyle kullanıyorum şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor.
) Ayrıca bu kabloları takip ettiğimde direkt beyine bağlı olduğunu gördüm. Yedek parçacım bu kabloların değişemeyeceğini komple motor tesisatının değişmesi gerektiğini söyledi ve 1500-1600 tl kadar masraf çıkardı
Bu tarz sorunlar sizde de varsa bu kablonun sağlamlığını kontrol ediniz. Tamirciler ve bizler bu tarz şeyleri göz ardı ediyoruz ama küçük detaylar büyük arızalar yaratıyor maalesef

Fakat bu alüminyum folyo işi hoşuma gitmiyor. Siz değerli abilerim ve kardeşlerimden fikir almak istiyorum bu kabloları sağlıklı bir şekilde ne tarz bir madde yada parçayla sıcaklıktan izole edebilirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum iyi akşamlar. qw
Son olarak forumda kirlilik yapmak istemem o yüzden 2. sorumu da buraya yazmak istedim arabam şehir içinde çok fazla dur kalk yapıp zorladığımda hararet normalin 1 çizgi üstüne çıkıyor ve orada kalıyor. Trafik rahatlayınca yol yaptığımda geri normal seviyesine geliyor. Bu durum normal midir? Çünkü yıllardır VW kullanıyorum en zor ve ağır şartlarda bile hararet göstergesinin normalin üstüne bir milim bile çıktığını görmedim. Herkese çok teşekkür ediyorum tekrar iyi akşamlar.qw

Fakat bu alüminyum folyo işi hoşuma gitmiyor. Siz değerli abilerim ve kardeşlerimden fikir almak istiyorum bu kabloları sağlıklı bir şekilde ne tarz bir madde yada parçayla sıcaklıktan izole edebilirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum iyi akşamlar. qw
Son olarak forumda kirlilik yapmak istemem o yüzden 2. sorumu da buraya yazmak istedim arabam şehir içinde çok fazla dur kalk yapıp zorladığımda hararet normalin 1 çizgi üstüne çıkıyor ve orada kalıyor. Trafik rahatlayınca yol yaptığımda geri normal seviyesine geliyor. Bu durum normal midir? Çünkü yıllardır VW kullanıyorum en zor ve ağır şartlarda bile hararet göstergesinin normalin üstüne bir milim bile çıktığını görmedim. Herkese çok teşekkür ediyorum tekrar iyi akşamlar.qw

Son düzenleme: