Megane 2 Bin Kilometrede 2 LT Yağ Yakıyor! Şakırdama Var! Yardım

MortalFlash

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar uzun zamandır aracımda hafif bir yağ yakma sorunu vardı. Herkes farklı bir şey söyleyince bende biraz erteledim.

Şuan aracım bin kilometre de 2-3 litre arası yağ yakıyor. Duman atmıyordu ama şuan gaza kökleyince 4 bin devir yapınca çok hafif mavimsi duman atıyor. İlk çalıştırmada motor kısmından da duman geliyor.

Bana turbo yağ basıyor dediler. Turboyu revize ettik. Turbo gerçekten bitik durumdaydı.

Ancak sorun düzelmedi :(

Sizce neyden kaynaklı olabilir.

Bu arada çekişinde vs hiçbir sorun yok. Araç daha 178 bin km de.

Ne yapmalıyım?

Geçmiş olsun araç yağ akitmiyor ise oran çok fazla egzos dan ciddi duman atması gerekir . Turbo tamirinde motoru kontrol ettirmediniz mi

Yağ akıtmıyor. Motora baktılar, pc ye bağladılar hiçbir arıza çıkmadı ama turbodan ses gelince ondan dediler o çıkmadı ama.

Sürekli duman atma yok. Devir çok yüksek olursa. Ama yağ yakıyor işte :/

Subaplar ve sekmanlar kontrol edilmeli

Bugün bir ustaya götürdüm aynısını söyledi tahmini masraf 3-4 bin TL çıkar dedi en kötü. Bakmadan dedi bunu ama sizce de öyle mi?
Fiyatlar hakkında bilgim yok açmadan fiyat vermek müşteriyi de tamirciyi de zora sokabilir

Çok kötü bir durum. Turboya boşa mı masraf yaptık bilmiyorum :/

Başka bir servise gittim oda motoru komple sökücez ortalama 5-6 bin TL masraf çıkar dedi. Bu fiyatları neye göre veriyorlar?

Sizce bu ortalamalar doğru mu?

Şimdi Renault resmi yetkili servise götürdüm. Epey bir inceleme yaptılar. Rektefiye gerekiyor dediler ve ortalama turbo da değişir 12-13 Bin TL masraf çıkar dediler.

Araba performansında hiçbir sorun yok ve aniden oldu bu durum.

Geri