MEGANE 2 MOTOR ARIZASI

soulmate

Kayıtlı Üye
05-Amasya
Merhabalar, geçtiğimiz günlerde bir tanıdık aracılığıyla 2004 model 310 binde Megane 2 1.6 16v Dynamique paket araç satın aldım. Kozmetik olarak biraz eksiği olduğu için piyasanın biraz aşağısına aldım. Aracı almadan önce biraz bakınıp kafama takılan, gözle görünür arızaları belirleyip satıcıyla beraber aracı alacağım yerdeki sanayiye ustaya baktırmaya götürdük. Motorun titremesi, klimayı açınca ses gelmesi gibi birkaç problem için usta baktı ve motorun böyle sallanmasının takozdan olabileceğini, cüzi miktarlara (2-3 bin) çözüleceğini söyledi. Yapılacak masrafları düştük ve istnilen rakamdan 6 bin lira kadar az verip aracı üzerime aldım. Bir gün sonra aracı bulunduğum yerdeki sanayiye götürüp baktırdım. Aracı alırken hiç tekleme, stop etme veya motor üstünde gözle görülür yağ kaçakları yokken ustaya baktırdığımda bende şaşırdım, Ortalama bir fiyat aldım. 60 bin lira arasında tutabileceğini, 10 üstü veya 10 altı olabileceğini, aracın motorunu indirip yapacaklarını, motorun yağ kaçakları ve komple sistemin yenileneceğini söylediler. Bende satıcıyla iletişime geçtim. Kendisi de aracı 3 ay önce alıp hanımı kullanmış, yeni araba aldığı için bunu satmıştı. Kendisininde böyle bir bilgiye sahip olmadığını ve sulh yoluyla çözebileceğimizi söyledi. Hafta içi aracı bize 2-3 bin lira diyen ustaya bırakıp aracı baktıracağız. Benim tahminim motorun alt kısmında da yağ kaçakları var gibi. Bugün aracı çalışmadı, sürekli stop ediyor. Biraz gaz verip zorlayınca kendine geliyor. Tüm birikimimi satıp belli bir miktarda kredi çekip almıştım. Şimdi tekrar kredi çekme gibi bir olanağımda yok maalesef. Sizce 50-70 bin fiyatlar normal mi? Bu benim ilk aracım, gurbette çalıştığım için tanıdığımda yok maalesef. Öneri ve tavsiyelerinize açığım.

Geri