Megane 3 Analog Gostergeden Dijital Göstergeye Çevirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mamun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mamun

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar arabam 2011 model megane 3 edc privilage modeli ve malesef gosterge analog.Bende dijital hastası olarak gittim kendime 2014 model megane nin dijital gostergesini aldım şimdi herşey çok güzel soket dahil olmak üzere herşey uyuyor hatta göstergedeki bütün fonksiyonlarıda çalışıyor(anlık,ortalam,...) fakat tek bir hata almaktayım oda ERROR PROG.(hata araba ilk çalışınca gelmekte sonrasında koldan basınca ekran normale donuyor) servis arabaya tanıtmaya çalıştı ve hız sabitleyici ve km tanıtıldı.Fakat nafile hata halen daha yanıyor şimdiye kadar analog göstergeden hiç dijital göstergeye geçiş yapan oldu mu veya bu hatayı giderebilcek bir servis veya usta tanıyor musunuz?
En kötü wv,seat gibi arabalarda hata kodu alınıp hiç yokmuş gibi beyinden kapatılabiliyor renaulttada bunu yapabilir miyiz?

Merhaba. Öncelikle aracınızla kazasız belasız sürüşler dilerim. Bu konuyla ilgili dr.no çağatay göreli kardeşimiz size yardımcı olacaktır. Kendisi bi çok kez kadran değişikliği yaptı. İyi forumlar dilerim.

Merhaba arkadaşlar arabam 2011 model megane 3 edc privilage modeli ve malesef gosterge analog.Bende dijital hastası olarak gittim kendime 2014 model megane nin dijital gostergesini aldım şimdi herşey çok güzel soket dahil olmak üzere herşey uyuyor hatta göstergedeki bütün fonksiyonlarıda çalışıyor(anlık,ortalam,...) fakat tek bir hata almaktayım oda ERROR PROG.(hata araba ilk çalışınca gelmekte sonrasında koldan basınca ekran normale donuyor) servis arabaya tanıtmaya çalıştı ve hız sabitleyici ve km tanıtıldı.Fakat nafile hata halen daha yanıyor şimdiye kadar analog göstergeden hiç dijital göstergeye geçiş yapan oldu mu veya bu hatayı giderebilcek bir servis veya usta tanıyor musunuz?
En kötü wv,seat gibi arabalarda hata kodu alınıp hiç yokmuş gibi beyinden kapatılabiliyor renaulttada bunu yapabilir miyiz?
Burdaki olay servis bilgisayarı tarafından tanıtılması Şase numarasinin göstergeye yazılması ve Beyine tarafından bu sana ait bir parça denilmesi Serviste tanıtımı yapılmalı gerekli kalibrasyonlar yapılması gerekir
Ayrıca bilgisayara baglandiginda zaten gösterge tablosu hatası verir servise giderken eski gösterge tablonuzuda yanınızda götürün ve servis bilgisayarı versiyonu v145 üzeri olsun bir sorunda bana ulaşın gene

Servise dediğiniz gibi eski gosterge ile gittim fakat gosterge modeli benim arabanın şasiyi tanımadığı için tanıtım yapılamıyor birde gosterge 2.el olduğu için gostergenin içindeki şasiyi silemiyorlar ve dediğiniz gibi gosterge clip uzerinden hata veriyor fakat hiçbirşey yapamıyorlar.O yüzden gittiğim 2 servis var ikiside malesef yapamadı bunun için nereye gitmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Servise dediğiniz gibi eski gosterge ile gittim fakat gosterge modeli benim arabanın şasiyi tanımadığı için tanıtım yapılamıyor birde gosterge 2.el olduğu için gostergenin içindeki şasiyi silemiyorlar ve dediğiniz gibi gosterge clip uzerinden hata veriyor fakat hiçbirşey yapamıyorlar.O yüzden gittiğim 2 servis var ikiside malesef yapamadı bunun için nereye gitmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Eski gösterge tablosunu araç üzerinde takiliyken clip programından gösterge tablosunu ic özelliklerine girin yeni gosterge tablosunu takın ve Şase numarasini kayit edin ayrıca olmayan özellikleri kapatın yakıt depo kalibrasyonlarını yapın sorun düzelir büyük ihtimal

Bunu bende yapmak istiyorum insallah cozersiniz. Ne kadara aldiniz acaba ?

Yarın sabahtan servise gideceğim ve dediklerinizi soyliyeceğim en kotu yarın yapılamzsa gidebileceğim ve bunu yapabilecek bir servis soyler misiniz?
Umarım olur olduktan sonra herşeyi tek tek anlatacağım gostergeyi 300 tlye aldım

Merhabalar malesef makyajlı kasanın göstergesi olmuyor bunun nedeni makyajlı kasalardaki bazı beyin markalarının değişik olması. Bu yüzden ancak faz1 megane spor tourer veya coupelerin dijital göstereleri olabilir ki ebayden bi tane sipariş verdim malum burda rakamlar biraz uçuk kargo dahil burdakinin yarısına geldi.Onu yapınca nasıl yapıldığını ve hangi serviste yapıldığını anlatacağım.

Merhabalar malesef makyajlı kasanın göstergesi olmuyor bunun nedeni makyajlı kasalardaki bazı beyin markalarının değişik olması. Bu yüzden ancak faz1 megane spor tourer veya coupelerin dijital göstereleri olabilir ki ebayden bi tane sipariş verdim malum burda rakamlar biraz uçuk kargo dahil burdakinin yarısına geldi.Onu yapınca nasıl yapıldığını ve hangi serviste yapıldığını anlatacağım.
durum bundanmıymış yani... ne kadarmış ebay'da ?

Selam konuyu hortlattım :)
Arızalı gösterge paneli arıyorum arkadaşlar elinde olan varsa iletişime geçsin lütfen (sağlamda olablir 2012 megane sport tourer 1.5 dci manuel )

Geri