Megane 3 Yay

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skygod
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skygod

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selam beyler,
En sonunda aracıma istediğim janti aldim hihi
Tabi bu süreçte internetten ilk aldigim jantta beni öptüler :( o da ayri ...
Fakat simdi araç SUV gibi duruyor zaten janti takan herif de buna yay takmazsan bu jantlarin bir espirisi kalmaz dedi.
Simdi 5 CM yay almak istiyorum ama baya bir kişiden duydum ki bostanci sanayide AYDIN amartisor orijinal yaylari soğuk press yapiyormus.
Baya da bir ovduler burayi.
NE dersiniz akil verebilecek var mi bu konuda?
Amortisorler kalacak maalesef oyle bir bütçem yok su an maalesef dedim ya öptüler jantlardan :asabi

20140508_194517.jpg

Orjinal yaylar üzerine müdahale yaptırmanız teknik olarak risklidir ki yapanların teknik yeterliliği nedir bilemezsiniz. Allah korusun bunlar aracı yola bağlayan ekipmanlar olduğundan direk can güvenliğini etkiler.

Spor yay kitleri var bunları öneririm size. 5 cm istiyorsanız seçenek çok. Ben kendi fluenceimde 5cm coil ex yay kullandım 9 ay boyunca konfor konusunda aşırı bir fark olmadı ön çamurluk tam 5 cm düştü arka çamurluk 3 cm düştü. Fiyat olarakta 300-350 TL civarında bu yüzden değerlendirebilirsiniz bence.
Eibach 5cm kırmızı renkli yaylar da gayet başarılı ama fiyatları 500 TL civarındadır.

Bu fiyatlar sadece yay yanilmiyorsam ?
Bir de amortisor degismeden 5cm kullanmak cok sorun cikartirmi ?
Yay markasi olarak red eagle i duydum onler 40 arkalar 50 oluyormus ve canli gordum cok hos duruyordu gercekten :)

Dostlar en sonunda RED EAGLE`in 40/50mm olan yayindan siparis ettim. Yay pressletmek zaten hic aklima yatmamisti acikcasi...Ama butce meselesi tabi...
Onumuzdeki hafta yaylari taktirinca fotolari paylasirim :) Fakat baya bir arastirdim ve sizlerle paylaşmak istiyorum, zira yürüyen aksam sakaya gelmez.
Bir kac yuzlira için tahtali-koye gitmek var isin ucunda... :deli

Asagida hem kendi arastirmalarimin hem de forumlardan aldigim bilgileri paylaşmak istiyorum:

Piyasada satılan FK, Mishimoto, Apexi adı altında satılan yaylar orjinal değildir. Bu 3 Markanın Megane 3 için üretilmiş yayı yoktur. Tamamiyle sanayi işi yaylardır.
Yayı kesip yada Presliyip orjinal kutularına koyup, orjinalmiş gibi satan bu sansarlar insan hayatıyla oynamaktadırlar ve hiç bir güvencesi, mühendisliği yoktur.

FK'nın megane 3 için ürettiği bir yayı yoktur. Piyasada satılan 50~300TL arası satılan yayların hepsi aynıdır. İthali yoktur çünkü böyle bir yay yok! Dünyanın hiç bir yerinde bu şekilde bir çakallığa rastlayamazsınız.

Mishimoto özellikle radyatör ve intercooler üzerine çalışan ve Renault Megane ile uzaktan yakından alakası olmayan bir firmadır.

Apexi ise tamamiyle Apex firmasının Türkiye çakmasıdır. Siz siz olun bu markalara aldanıp güvenip tercih etmeyin. Kendi yayınızı kestirip, presletmekle aynı mantığa sahiptir bu yayların mühendisliği! (RED SUN renaultclubtr.com)

Red Eagle Hollanda`da bulunan cobra suspension tarafından Birlas için red eagle adı altında üretiliyor.
(rockster techturkey.com)

Dostlar selam,
Red Eagle 40/50mm yayları aracıma taktım.Konfor konusunda pek bir değişiklik de gördüğümü söyleyemem.
Tabiki aracın orjinal haliyle arasında konfor bakımından fark var ama bence gayet ideal bu hali de. Kütük gibi olmadı yani :eyv
Bu yayları almanızı tavsiye ederim bence gayet başarılı.
Ama araçta öyle bir çamurluk boşluğu var ki hey maşallah. Bu yayları başka araca taksanız yere yapışır ancak bizimkinde ehh işte duruyor. :D
20140520_194405.jpg

Red eagle 40/50 güzel yaydır. Ben de arabamda oem 17 jantla red eagle 40/50 kullanıyorum. Benim lastik çamurluk arası daha kapalı. Sizin arabanız da biraz daha basıklık istiyo açıkçası.

hayırlı olsun güzel olmuş, bizde boşluk okadar fazla ki yay takınca anca normale düşüyor

Ekli dosyayı görüntüle 14514

Selamlar; Bende MEgane 3 coupe için yay almak istiyorum. ancak çok basmak istemiyorum. Tavsiyelerinizi ve örneklerinizi rica ediyorum. Red eagle nereden sipariş ediyorsunuz?

Geri