Megane 4 1.3 tce seyir haline motor stop ediyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Adem1453
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Adem1453

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
selam arkadaşlar.

Aracım 2021 model benzinli otomatik megane 4
Seyir halinde giderken bi anda motor stop ediyor
Sonra araç durduğun da marşa bastığım da ilk başka çalışmıyor daha sonra bir kaç dakika beklediğim de anahtarı tekrar takıp çalıştırdığım da çalışıyor.
Sürekli yapmıyor bazen bu durumu yaşıyorum.
Beyinciye en az 5 defa gittim hiç bir sorun yok dedi.
Akü değişti
Krank mili sansörü değişti
Ama sorun hala devam ediyor
Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

Geçmişte megane 2 aracım varken oksijen sensöründe bu sorunu yaşıyordum. Özellikle ışıklara yaklaşırken debriyaja bastığımda araç stop ediyordu. Fikir vermesi açısından yazdım.

kimse de böyle bir sorun olmadı mı?

Geçmişte megane 2 aracım varken oksijen sensöründe bu sorunu yaşıyordum. Özellikle ışıklara yaklaşırken debriyaja bastığımda araç stop ediyordu. Fikir vermesi açısından yazdım.
Bu sorunu megane 2 faz 1 aracımda güncel olarak yaşıyorum. Özellikle sabah ilk çalıştırmadan 30 saniye sonra devirde düzensizlik silkeleme ardından yola çıktığımda lpgdeyken klimada debriyaj basınca stop etme gibi sorunlar yaşıyorum. Benzindeyken 3 ile 4 bin devir arasında isteksiz hızlanma ani gaz kesme yaşanıyor lpg hızlanmasında sorun yok. Daha önce yağ değişiminde egzoz tarafındaki oksijen sensörünün kablosunun kopuk olduğunu söylediler. Elektrikçide lehim yapıldı fakat değişen birşey yok. Siz hangi oksijen sensöründe sorun yaşadınız, çözümü nasıl buldunuz?
Başka bir elektrikçi klima açıldığında motorda uğultu olduğunu ve kasnağının arızalı olabileceğini de söylemişti son zamanlarda v kayış taraflarından ses de geliyor fakat klima kapalı olduğunda bazı zamanlarda araç durmaya yakın devir 500 lere kadar düşüp toparlıyor.

Egzoz üzerinde ki arkada bulunan oksijen sensöründe sorun yaşamıştım...

Geri