Megane 4 hb kalkiş problemi

soner megane4hb

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 3 ay önce megane hb 1.5 otomatik araç aldim. Araç ilk kalkişta ve fren yapip yavaşlayip tekrar gaza bastiğimda gitmek istemiyor sanki. Sonra birden gaz yiyor ve kendini ileri atiyor. Sizdede böyle oluyormu ? Yoksa normalmi? Tşk.

aynısı bizim araçlarda da var 1750 devirde turbo açıyor ondan kaynaklanıyor

Merhaba.Aracınız edc şanzımanlı ise küçük bir gecikmede öyle yaşanıyor olabilir.

bendede ayni

aynı durum söz konusu hatta 1 den 2 ye geçerken bazen istemsiz fazla devir çeviriyor vites yükseltirken daha yavaş indirmeler daha hızlı güncelleme ile ayarlanabilir diye düşünüyorum

Eco modda dediğiniz gibi ama sport modda hemen şahlanıyor.

Erdoğan Saka

dizel arabaların normal durumudur. kalkışta biraz hantaldır. ama hızlanınca şahlanırlar.

Durum turbo basıncının düşük devirde az olması ile alakalı 1750 devir üstünde böyle bir sorun olmayacak

34VR1415

Sırf bu yüzden dizel arabalara ısınamadım bir türlü, bir de otomatik olunca bu durum kaçınılmaz oluyor.

Bu sıkıntı otomatik araçlarda daha fazla belirgin hale geliyor. Sadece kalkışta değil örneğin 70 ile gidiyorsunuz hızlanmak icin gaza basiyoraunuz bazen bir bazen iki vites düşürüyor araç firlayana kadar ortalama 2-3 saniye geçiyor. Arkadaşların da dediği gibi bütün olay bundan ibaret sonrası fırlayıp gidiyor. Ama o esnada yaşanan gecikme yeri geldiğinde kaza sebebi bile olabilir sollama esnasında..

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri