• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Megane 4 turbo dalgalanması

jarni

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba
2017 1.2 tce kullanıyorum
İlk sahibiyim bundan dolayı araçta ki değişikleri farkedebiliyorum.

Bir süredir aracımda ki turbonun o ince ıslık sesi yükseldi ve dip gaz yaptığımda ıslık sesinin dalgalandığını duyuyorum ve çok bariz şekilde.
Arada sırada değil bu her zaman oluyor.
Aracın çekişinde fark ettiğini düşünüyorum çünkü o dalgalanma sesi sırasında çok ufak şekilde aracın atak yapamadığı hissi var.

Arıza hiç vermedi,bir uyarı da gelmedi

Araç 95.000 km de daha ama kayış vs gibi bir değişim hiç yapılmadı alakası da varmı bilmiyorum

Tamire gitmek istiyorum ama bunu gerçekten anlayacak ince iş bilen bir usta tanımıyorum

İlerde daha büyük sıkıntı yaşamak istemem

Tecrübeleriniz var mı bu konu hakkında

Renault grubunun en güzel tarafı ustasının bol olmasıdır. Islık sesi duymanız bir hava kaçağı veya hava emildiğine işaret olabilir. Sadece Renault araçlara bakan bir veya birkaç servisle görüşerek fikir edinebilirsiniz. Gözünüz korkmasın, bakım ile birlikte hızlıca çözerler diye düşünüyorum.

Hocam merhaba
Bence kayıştan ziyade turbo basınç hattını kontrol ettirin. Islık sesinin belirgin şekilde artması ve dip gazda dalgalanması; intercooler hortumlarında kaçak, kelepçe/conta problemi veya turbo tarafında boşluk gibi durumları düşündürüyor. Çekişte de hissediliyorsa çok bekletmemek iyi olur. Usta önce basınç hattını kaçak testine sokup turbonun mil boşluğunu ve basınç değerlerini kontrol etsin. Arıza lambası yanmaması da mekanik bir problemi tamamen elemez.

Geri