Megane1 Gaz -Benzin sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DERTLİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DERTLİ

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Slm.Arkşlr 2 yıl önce aldığım 2003 model megane1 1.4 16 walf sedan aracım bir ay öncesine kadar sorun çıkarmadı.Üzerinde BRC otogaz takılıdır.Sorun şu; benzinde ilk çalışma yapıyor sonra gaza geçiyor, yolda normal gidiyor gaza basınca gaz yemiyor tekleme yapıyor.Durunca kalkarken yine kesiklikler yapıyor.Bu arada devir saatide yükselip iniyor.Kırmızı ışıkta durunca kalkarken stop ediyor.Benzine geçirince pek yapmıyor arada hafif kesiklik yapıyormu banamı öyle geliyor.İnanın arabadan soğumaya başladım.Reno servisine götürdüm.Bilgisayara bağlandı.Herhangibir sorun yok dediler.Başka tamirci arkadaşa götürdüm.Oda bilgisayara bağladı sorun yok dedi.5 kasımda BRC gaz servisine götürdüm.Filtreler değişti.Bakım yapıldı,hatta depoya temizleme spreyi sıkıldı.Ama sorun çözülmedi.İlk çalışmada okadar sorun olmuyor ısınınca oluyor.Başından geçen veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Benzin enjöktörlerine bağlanan basınç regületarüne baktır.Diyaframı yırtılmış olabilir. benzi gaz karışık geliyor olabilir.Benim başıma geldi hatta hava filtresinin içine kadar benzin doldu.

İlgine tşk kardeşim. 5 kasımda BRC servisine gittiğimde bakım yapıldı.Filitreler değişti.Diyafram yırtığı olsa orada görürlerdi diye düşünüyorum.Hava filtresine benzin gelse kokusundan anlaşılırdı sanırım.Bu gün tekrar gaz servisine gideceğim,bakalım ne diyecekler.Tşk.

Geçmiş olsun kardeşim. İnşallah bu gün o sorunundan kurtulursun. Sonucu merakla bekliyoruz.

Evet bugün brc servisine gittim.Yetkili servis idi.Sistemin 2008 yılında takılmış olduğunu ve eski sistem olduğunu enejektör ve kitinin ömrünü tüketmiş olduğu söylendi.Ne kadar tamir edilmeye çalışılsada kısa zaman içinde tekrar bozulacağı yan olarak başka aksamlarında bozulmasına sebep olacağı söylendi.Tüp ve şamandıranın iyi durumda olduğu tüp va şamandıra hariç sistemi 900.-tl en son bravia brc ile yenileyebileğini söylediler.Bende kabul ettim.saat 15 civarı bitirip teslim ettiler.25 km kadar çeşitli hızlarda tecrübe ettim.Şu an saat gibi maşallah, sistemi de 2 yıl garanti edip belgesini verdiler.900.-tl yide vade farksız 6 taksite böldüler.İnşallah başka sorun çıkmaz.Şimdi para yönü hariç çok memnunum.

10.000 kmde amorti edersiniz.

10.000 kmde amorti edersiniz.

İnşallah...Hepimize kazasız-belasız sürüşler.

Büyük geçmiş olsun. Sorununuzun halledilmesine en az kendiminki kadar sevindim inanın. Güle güle kullanın kazasız ve cezasız günlerde.

Geri