Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Orijinal yağı 5w40 olması gerekiyor. Ben bu ölçü yağ kullanıyorum ama aracınız 10w40 a alıştı ise öyle devam edebilirsiniz. Kış bakımında 5w40 deneyip yağ eksiltme yok ise bu değerden devam edebilirsiniz. Tamamen aracınızın şu an ki durumuna göre karar vermek gerekiyor.
Ankara / 2007 model 1.5 dci Megane II Expression Faz II Hatchback
İki bakım öncesinde bende elf evolution sxr 5w40 koydurdum ama sonraki bakımlarda tam sentetik Mobil 3000 5w40 a geçtim gayet memnunum eksiltme olmadı. 4.6 lt ideal ölçü ama ustalar 5lt koyup geçiyor. Mümkünse birazını ayırın yada 4 + 1 ambalaj tercih edin. Elf 5lt lik ve sentetik teknolojili yani yarı sentetik. Bu arada Castrol Edge Mobil 1 FE gibi seriler dpf filtreli araçlar için yani yeni nesil motorlar için. Pahalı bir seri ve sizin aracınız için lüks bir tercih.
10w40 ölçü yağ 5w40 a göre kalındır. Genelde benzinli lpg li araçlar tercih ediyor. Size tavsiyem bir sonra ki bakımda 5w40 kullanın. Eksiltme yapması beklenebilir bunu iyi takip etmeniz gerekiyor. Eksiltme fazla ise tekrar 10w40 a dönmeniz gerekebilir. Marka olarak ilk tavsiyem Mobil1 Super 3000 5w40 tır. Bu seri dpf filtresi olmayan araçlar içindir. En çok satan 5w40 viskozitesine sahip yağdır. Çok satanlar listesini inceleyebilirsiniz.