Beni tanıyan arkadaşlar bilirler, uzun zamandır aklımda şu leş tek hacimli farlardan kurtulup çift optik farlara terfi etme sevdası vardı.
Son katıldığım Ankara buluşmasında Alihan kardeşimle konuşup tartıştık. DEPO marka yan sanayi çift optik kullandığından ve bir sıkıntı yaşamadağından bahsedince hemen kolları sıvayıp işe giriştim... İlk önce şunu belirtmeliyimki bu işlem hakikaten tahmin edilenden daha zor ve sıkıntılı, sebebi ise Renault farların soketlerini komple far sistemiyle beraber satıyor çıkması vs bulmak imkansız gibi birşey... Bir diğer zorlukta bu leş tek hacimli farlar için üretilen sinyal kolunda, uzunlara geçtiğiniz zaman kısalar kapanıyor...(sanırım aşırı ısınmayı engellemek için
) Yani kolunda değişmesi gerekiyor ancak çok pahalı bir parça...(far maliyeti kadar) Ancak becerikli ustam buna da bir çare bulacağını söyledi.
Yarın bakacağız artık... Şimdide montaj aşamalarını görelim...
İLK FOTOĞRAF LEŞ HALİ

Aşağıdaki fotoğrafta farların çıkartılışı görülüyor. Ön panjur olmadan olmazzzz...

Bu fotoğraftada yeni ampüller. Soldaki kısa far sağdaki uzun.

Soketler farklı olduğu ve yenisini bulamayacağımız için soketleri kesip çıkarttık bunlarda boşta kalan kablolar...

Burada da soketlerin yerine kullandığımız iletken uçlar. Bu uçları direk kablolara lehimledik...

Farı yerine oturtturduk...

Ön panjur monte edildi...

Bu fotoğraftada sadece uzunlar...

Burada da selektör yaparken...

El emeği göz nuru! Kara düzen stayla oldu, güzel oldu...
Net maliyet belli değil daha ödemedim
Ama farların tanesi 70 TL Yarın (yani bugün) şu kol mevzusunu hallettikten sonra tam maliyeti yazarım. Böyle bişey planlayan arkadaşlar varsa söyleyim zahmetli ve uğraştıran bir iş... Bu arada yukarda yazmayı unutmuşum, far hüzmeleri ayrı olduğu için şase teli üzerinden ekstra bir şase teli daha çekmek zorunda kaldık ki uzunlarda yansın...

İLK FOTOĞRAF LEŞ HALİ

Aşağıdaki fotoğrafta farların çıkartılışı görülüyor. Ön panjur olmadan olmazzzz...

Bu fotoğraftada yeni ampüller. Soldaki kısa far sağdaki uzun.

Soketler farklı olduğu ve yenisini bulamayacağımız için soketleri kesip çıkarttık bunlarda boşta kalan kablolar...

Burada da soketlerin yerine kullandığımız iletken uçlar. Bu uçları direk kablolara lehimledik...

Farı yerine oturtturduk...

Ön panjur monte edildi...

Bu fotoğraftada sadece uzunlar...

Burada da selektör yaparken...

El emeği göz nuru! Kara düzen stayla oldu, güzel oldu...
Net maliyet belli değil daha ödemedim