Motor Üst Blokta Hafif Yağ Birikmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aliuzkp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aliuzkp

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,
Aracım 1.5 dizel 75bg joy paket. Aracın motor sesi içeriye biraz fazla giriyor. 80bin km de ve triger değiştirme zamanım geldi. Bundan dolayı az önce eve geldim ve aracı park ettim, motor kaputunu açıp motor ve trigerin olduğu bölüme bir bakmak istedim. Triger kısmından çok hafif bir uğultu sesi geliyor. Bununla beraber başka bir şey de dikkatimi çekti. Motor bloğunun üst arka kısmında trigere yakın kısmında yağ birikmesi gibi bir durum oluşmuş.
Acaba motorda bir kaçak mı vardır? Motorun çekişinde her hangi bir sorun yok. 2 hafta önce yağ seviyesine baktığımda herşey normaldi.

Konu ile alakalı bilgilerinizden yararlanmak isterim.

Teşekkürler

geçen hafta bende servise gittim periyodik bakım için ve bana alt koruma kafesini açınca usta motor bloğun da sızıntı yok çok temiz demişti şimdi siz böyle söyleyince aklıma geldi acaba trigere yakın bir yerden sızıntı mı var ? ya da tapa contası mı kontrol ettirseniz ? İl Olarak neredesiniz ?

XlD54D.webp

zy2b44.webp

Hocam resimleri akşam yükleyememiştim. Motor bloğunun arka kısmında sanırım boydan boya yağlama yapmış. Az bir şey de ön tarafta var sol kısımda..

İstanbul'da yaşıyorum.

geçen hafta bende servise gittim periyodik bakım için ve bana alt koruma kafesini açınca usta motor bloğun da sızıntı yok çok temiz demişti şimdi siz böyle söyleyince aklıma geldi acaba trigere yakın bir yerden sızıntı mı var ? ya da tapa contası mı kontrol ettirseniz ? İl Olarak neredesiniz ?

Sizinti var hocam baktirmalisin

az seviye de değil biriken yağ yağ çubuğunda belki belli olmaz ama siz genede baktırın.

Teşekkür ederim ilginize.

Hafta sonu ustaya göstermeye çalışacağım.

Geri