Ya dostlar bugün motorun yağını kontrol edeyim derken şöyle çubuktan elime alıp bir kokladım benzin kokusu geliyordu bu neden olabilir?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
1996 rxe F3R laguna 169000 de 2 ay ance yağ değişmişti araç sabah soğuk iken farkettim.
Eğer yağa yakıt karışıyorsa, dolayısıyla yağ çubuğuna baktığımızda maximum veya ona yakın bir düzey görmemiz gerekir.peki benzin pompasının blok ile bağlantı yerinde kaçar varsa benzin yağa karışmaz mı? ve enjeksiyon sorunu varsa ateşleme bujiler falan yada kablosu her neyse bunlarda arıza varsa yakıt ezgozdan atamayıp yoğunlaşıp kompresyon kaçağı yapıyorsa da kaçırmaz mı bunları düşündüğüm için kafam çok karışık bir yardımcı olun dostlar.
Arcımın yağ çubuk seviyesinde yağ seviyesi tam ortada hatta ortaya yakın biraz daha az.BENZİN pompaını biliyorum beraber geçenlerde değiştirdik plastik bir kabı var içinde elektrik motoru şeklinde tüp gibi pompa var şamandıra bir ayarlı direnç yani elektronik o pompayı değiştirdik ancak benim pompa ilk sahibinde işlem görmüş orjinal hortumları yoktu hatta pompa bagajdan müdahale ediliyor bundan 3 hafta evvelde bujilere bakmıştı usta sağlam demişti ama yine ölçtürecem dediğinizi dikkate alıcam ancak ben aracımı sabah soğukta kısa mesafede de kullanıyorum ancak ben bayadır aracımdan yoğun benzin kokusu alıyorum bunun da bir alaksı olabilir miki acaba bu konuyla