hiç bulaşma daha iyi. eğer okul bitince sigortanızın yattığı bir işe girerseniz erkenden geri ödeme başlatabiliyor devlet. ben bu yüzden erken ödemek durumunda kaldım (allahtan sadece son sınıfta başvurmuştum da az ödedim)
ama eşim 5 sene kredi aldı. 12.000tl geri ödeme olduğunu öğrendim. şimdi 3 ayda bir 651tl ödüyorum paşa paşa. bişey değil 2012 de ödemelere başladım ve 3 ayda bir taksit yatırıldığı için 2017 de bitecek. elime toplu para geçsin gidip tamamını kapatmayı düşünüyorum. yoksa her 3 ayda bir böyle vermekle bitmicek bu iş.
unutmadan ben 1 yıl çektiğim için (1140tl) 1160tl falan geri ödedim. dedim ya ssklı bir işte çalıştığım için ödemeyi bana söylemeden erken başlatmış devlet. dolayısı ile ziraat bankasından değil de krediyi çektiğim yerdeki vergi dairesine parayı ödemem gerekti. istanbuldan kalkıp sakaryaya gitmek durumunda kaldım. tam borcu kapadım derken arkasından ödemediğim 30 kuruş için haciz kağıdı geldi eve bir süre sonra. bankaya gittim borç yok biz alamayız, gidin sakaryaya diyor. deli oldum. kyk ya mail atıp ben borcu kapattım bu neyin nesidir ne haczidir dedim de olayı kapattım. devlet 30 kuruşun bile peşine düşüyor yani haberiniz olsun
eskidenmiş o geri ödememe devri. 10-15 sene önce mezun olup ödemeyen akrabalarım yok değil ama artık yemiyor devlet