oksijen sondası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydar61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hangisinden alacaz tekrar atar mısınız anlamadım olayı neresi 92 ile başlayacak
 
Bir önceki sayfada fotoğraf var,Befe nin paylaşımı,orada yazıyor.
 
Bu oksijen sondası benim aracın altında sallanan bir kablo idi. Aracı ilk aldığım zaman " aaa aracın altında kablo sarkık, bu yolda giderken takılır bir yere. Şunu sabitleyin " dedim servise. Yok o standart öyle bir şey olmaz dediler.

İlk yüksek kasis geçişimde aracın altını sürttüm, tam da bu kabloya geldi ve kablo sıyrıldı. Ekranda uyarı çıktı. Gittim değiştirdim. Servis yeni taktığımızı, elektrik çırt kelepçe ile kastırıp yukarı çıkarttı. Lakin egzoz sıcak olduğundan sanırım elektrik cırt kelepçe koptu ve yine kablo aşağı yönde sallanmaya başladı. Bence Talismanda dizayn hatası bu sondanın kablo pozisyonu.

Benim evin kapısının önündeki yüksek kasiste tekrar sürttüm altını, yine kablo sıyrıldı ve ekranda uyarı çıktı. Sinirim hat safhada, gittim servise yine değiştirdim.

Aynı yerde üçüncü kez sürttürüp kabloyu sıyırınca, yeter artık diyip aracı bi lastikçiye götürdüm. Aracı liftte havaya kaldırtıp girdim altına. Oksijen sonda kablosunun içinde (küçük çaplarda bir kaç kablo var) kopan o küçük kabloyu kendim klemens ile uc uca bağladım. Isıya dayanıklı elektrik kablosuna benzer bant ile de bantladım. Ekrandaki hata uyarısı gitti : )

NOT: Evin önündeki o yüksek kasise de asfalt döktürtüp yumuşattım yükseklik seviyesini.
 
Geri
Üst