Önemli Bir Konu / Mahalle Park Sorunu

TC_Oğuzhan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş

Arkadaşlar Merhaba,

Bir konuda danışmak istiyorum önce verileri ileteyim;

- Mahallemizde yeni bir emlakçı dükkanı açıldı, yüksek girişi olan bir binada. Kendisinin kapı girişi caddeye bakıyor ve sol tarafında kalan duvar boyunda da biz bu dükkan açılmadan önce araçlarımızı (4 araçlık alan) park ediyorduk. Şimdi bu dükkanı açan arkadaş (hakkı mıdır bilmiyorum ama) sol tarafında duvar boyunda kalan alanın duvarlarına buraya araç park etmeyin emlakçıya ve müşterilerine aittir diye güya resmi bir uyarı levhası asmış ve benim araçla beraber birkaç mahalle sakininin araçlarının sileceklerini uyarı mahiyetinde kaldırmış. Park edilen araçlar dükkanın giriş kapısında değil sol tarafında kalan vitrinin altında kalıyor, yani girişe veya görüşe engel değil.

Sorularım ise;

- Dükkan açan kişinin böyle bir hakkı var mıdır?
- Bu konuda şikayetçi olmak istesek nereye başvuracağız?

Gözümde tam canlanmadı ortam. O alanı gören güvenlik kamerası var mıdır acaba. İlerde yaşanabilecek tartışmalara ve araca verilebilecek zararlara karşı iyi olurdu.
Ben direk kötü düşündüm tabi de sonuçta bu durum konuşarak halledilebilecek bir şey.

Dükkan girişi ana caddeye bakıyor ve yüksek girişte, biz dükkanın solunda kalan girişle alakası olmayan ve giriş ve görüşü engellemeyen 4 araçlık alana park ediyoruz, arkadaş o alanı da sahiplenmeye çalışıp bir de üstüne silecek kaldırıyor... Arıza çıkacak :)

Eğer o belirttiğiniz alan emlakçıya aitse yasal olarak haklı.
Ama o belirttiğiniz alan emlakçıya ait değilse, adam sadece ''Dükkanın önünü kapatma kardeşim'' tarzında davranıyorsa siz haklısınız.
Polis çağırabilirsiniz ama dikkat etmeniz ayrıntı o alan emlakçıya ait değilse bile, park etmeye müsayit bir yermi ? Sonra siz haksız duruma düşmeyin.
Aracınızın sileceklerini kaldırmaya kimsenin hakkı yok, bugün sileceği kaldıran yarın aracınızı çizer zarar verir. Ben anlamıyorum böyle kafaları abicim. Adamın sileceğini kaldırıyorsun yarın birgün sen yapmasan bile, araca bir zarar gelse ilk senin yakana yapışılır. töbee töbee

Burasi anacaddemi sokakmi birinin bi arazisimi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Durum şöyle sokak aralarında cadde üzerinde değil de kaldırım üzerinde ezelden beri park edilebilen bir alan o açıdan sıkıntı yok. Emlakçının bulunduğu alan bir binanın yüksek giriş katı ve binanın etrafı haliyle emlakçıya ait değil ama kendisi sırf müşterileri geldiğinde park edebilsinler diye mahalle sakinlerinin alanını işgal etmiş oluyor. İlk önce güzelcene konuşmayı düşünüyorum ama eğer anlaşamazsak gerekeni yapacağız, polis ilgilenmek durumunda kalacak o zaman.

Bazı işletmeler belediye den özel izin almak şartı ile tahsisli park alanı alabiliyorlar.Lakin artık birçok emlakçı bu şekilde haksız yer kapatma işini yapıyor. Eğer özel izinli değilse böyle bir hakkı yok . Silecek kaldırma olayına gelinirse o çok farklı bir olay vereceğiniz tepkiyi siz belirlemelisiniz. Şahsen benim tepkim çok farklı olurdu:pislik

Tepkim bu yüzden zaten... İnsanlıktan nasibini almayınca biz de dağdan geldin bağdakini kovdun muhabbeti yapacağız artık. Burası sokak arasında bir yer ve izinli olduğunu zannetmiyorum. Gelip 2 levha çakıp burası bizim derlerse hayır sizin değil deriz biz de. Bir konuşalım bakalım arkadaş yürek mi yemiş izin mi almış, öğreneceğiz. Ben sadece usül erkan öğreneyim diye yazdım, teşekkürler.

Bunlardan çok var etrafta bi bitmediler. Aksine çoğalıyorlar.Size Allah kolaylık versin

Apartmana ait bir alansa kimse orayı kendine tahsis edemez. Her kat maliki ortak alanlarda eşit hakka sahiptir. Bu dediklerim alanın apartmana ait olması şartı ile geçerli. Bu durum sadece otopark alanı için değil, tüm ortak alanlar için geçerlidir.

Geri