açıkcası waxların heleki özelliklede tech 2.0 tarzı waxların koruması hiç ama hiç beğenmiyorum, parlatması ok ama koruma diyince bence bu işin meraklısıysanız ufak boyut olan ucuz olan kutulardan 4-5 marka çeşit alıp aynı alanda hepsinden uygulayarak test etmelsiniz.
şahsen koyu aracımda,adana sıcağında,adana tozunda 2.0da dahil hangi waxı kullandıysam 1 ay gitmedi, ha bu bakış açısı kimisinin standartlarına göre 6 ay bile gitti diye yorum alınır ama koruma başta neyse o olmalı başta kaputda 1500 baloncuktu siz 2 ay sonra 300 baloncuk görüyorsanız o artık halen koruyor değil varla yok arasında geziyordur.
gerçekten sağlam uzunlukta koruma istiyorsanız elle değil, makinayla üstelik öncesinde zemindeki pürüzlerden kil vs uygulaması yaparak Sealant yada sealer yani cila değilde boya koruma yaparak elde edersinizki bakınız yurtdışında 6-7 ay koruda denilen powerlock kullanıyorum buradaki şartlarda o bile 3 ay anca koruyor öyle 12 ay vs lütfen unutun arkadaşlar onu kim söylese ya işe çok çaylaktır yada reklam yapıyordur.
ben turtlewax sealer ,menzerna powerlock, autoglym(modelini unuttum), chemical brothers,meguiars 2.0tech, mothers california gold syntetic wax kullandım aralarında koruma olarak en uzunu powerlock ama maalesef buda aralarında en az detay,parlaklık veren üründü.
öbür yandan bu işe merak salmış ve 2 aya bir uygularım diyeceğim biri için kesinlikle mothers tavsiye ederim özellikle orta koyulukta yada koyu araçlarda çok iyi iş çıkarıyor.