Padişah vezirine köprü geçişine zam yapalım demiş..
Zamdan sonra vezirine -halktan bir itiraz var mı? demiş.
Vezir:Hayır efendim halk vergisini düzenli olarak ödüyor
Padişah: O zaman 3 katına çıkaralım geçiş parasını demiş.
padişah:var mı itiraz eden? diye sormuş
Vezir:hayır efendim zorlansalarda ödüyorlar.
Bunun üzerine padişah köprünün üzerinden geçişlerden para ödemek dışında köprünün bir tarafına bir yiğit koyun her geçeni dövsün.
padişah bir süre sonra vezirine sormuş: var mı itiraz?
vezir:hayır efendim,halk sizden çok memnun padişah bunun üzerine köprünün diğer tarafına da bir yiğit koyun o da dövsün demiş.
Yani köprüden geçmek için geçiş ücreti verirken bir de hem giderken hem gelirken dövülmek gerekiyormuş
padişah:var mı itiraz?
Vezir:hayır efendim halk gayet memnun.biraz zorlansalarda sesleri çıkmıyor
Padişah: bunun üzerine halkı toplamış.
Ey halkım geçiş parasını oldukça artırdık,köprüden geçişlerde yiğit sizleri dövüyor var mı itirazı olan? demiş.
Bunun üzerine halktan biri korkarak utanarak parmağını kaldırmış
Padişah:itiraz mı ediyorsun? diye sormuş ve çok sevinmiş
Vatandaş:yok padişahım siz bizim ulu padişahımızsınız,haşa itiraz etmiyorum ama sabah akşam köprüden geçerken çok sıra oluyor acaba yiğit sayısını artırabilirmisiniz demiş…
Alıntıdır:Konudaki yiğitin dövmesi aslında başka birşeydi,forum kurallarına uygun hale getirdim,anlayan anlar artık...
Zamdan sonra vezirine -halktan bir itiraz var mı? demiş.
Vezir:Hayır efendim halk vergisini düzenli olarak ödüyor
Padişah: O zaman 3 katına çıkaralım geçiş parasını demiş.
padişah:var mı itiraz eden? diye sormuş
Vezir:hayır efendim zorlansalarda ödüyorlar.
Bunun üzerine padişah köprünün üzerinden geçişlerden para ödemek dışında köprünün bir tarafına bir yiğit koyun her geçeni dövsün.
padişah bir süre sonra vezirine sormuş: var mı itiraz?
vezir:hayır efendim,halk sizden çok memnun padişah bunun üzerine köprünün diğer tarafına da bir yiğit koyun o da dövsün demiş.
Yani köprüden geçmek için geçiş ücreti verirken bir de hem giderken hem gelirken dövülmek gerekiyormuş
padişah:var mı itiraz?
Vezir:hayır efendim halk gayet memnun.biraz zorlansalarda sesleri çıkmıyor
Padişah: bunun üzerine halkı toplamış.
Ey halkım geçiş parasını oldukça artırdık,köprüden geçişlerde yiğit sizleri dövüyor var mı itirazı olan? demiş.
Bunun üzerine halktan biri korkarak utanarak parmağını kaldırmış
Padişah:itiraz mı ediyorsun? diye sormuş ve çok sevinmiş
Vatandaş:yok padişahım siz bizim ulu padişahımızsınız,haşa itiraz etmiyorum ama sabah akşam köprüden geçerken çok sıra oluyor acaba yiğit sayısını artırabilirmisiniz demiş…
Alıntıdır:Konudaki yiğitin dövmesi aslında başka birşeydi,forum kurallarına uygun hale getirdim,anlayan anlar artık...