Herkeze merhaba...dün bi arkadaşımın aracıyla yolda kaldık köprüde dsg golf 1.6tdi golf biz dsg arızası sandık egr ve partikül filtresi arızasıymış ve yakıttan konuşuyorduk ortalama aynı trafikte 100km de 7,4lt gösteriyor hol açıksa 130 140km hızda...clio ile kıyasladık aslında motoru kıyasladık 1.5dci 75hp ama ölçüm testlerinde 88hp çıkıyor bizimki aynı trafikte yol boş ise 130 140 da 100km de 5,7lt geçmedi...bugünde wolk hetta cadyy 1,6tdi lerin satışını durdurmuş peki ne olacak aynı motoru kullanan seat ibiza leon oktavya skoda fabia w golf passat...
birde daha önce anlatmıştım kalorifer konumu cam ve yüze ayarlıysa fanı açınca ışık yanmasada klima otomatik çalışıyor ve belli müddet çalışıp duruyor sonra tekrar çalışıyor tık sesinden ve devirden anlıyorum klimayı kapatmak için ışığa basıp açıp kapadıktan sonra inaktif oluyor...birde bazen durunca biraz koku gelip devir yükseliyor partikül filtresi temizliği yapıyof motor sanırım...
Sol orta direk tarafı tıkırtı sesinede çare bulamadım ne yaptıysam?ama allahtan motor problemim yok..
birde daha önce anlatmıştım kalorifer konumu cam ve yüze ayarlıysa fanı açınca ışık yanmasada klima otomatik çalışıyor ve belli müddet çalışıp duruyor sonra tekrar çalışıyor tık sesinden ve devirden anlıyorum klimayı kapatmak için ışığa basıp açıp kapadıktan sonra inaktif oluyor...birde bazen durunca biraz koku gelip devir yükseliyor partikül filtresi temizliği yapıyof motor sanırım...
Sol orta direk tarafı tıkırtı sesinede çare bulamadım ne yaptıysam?ama allahtan motor problemim yok..