Plaka degisikligi ve ikametgah değişikliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ugir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ugir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar selam..istanbulda yasiyorum.memleketime tasinacagim plakamida degistirmek istiyorum..34 plaka 14 olacak..ne yapmam gerekir..masraf vb icin bilgi verecek varmi.araci sıfır aldim bu arada.

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlk önce nüfus idaresinden adres kaydınızı taşındığınız yere alacaksınız.
Akabinde taşındığınız yerdeki ilgili trafik tescil müdürlüğüne gideceksiniz.
Aracınızın trafik ve tescil belgesi (ruhsatın her iki parçası) değişecek ve yeni plakalarınızı bastıracaksınız.

ikametgahı değiştirip plakayı değiştirmemenin herhangi bir dezavantajı varmı? birde trafik cezaları güncel ikmaetgah adresin neyse ona geliyor değil mi? eski adrese gönderipde tebliğ edilmiş sayarız denme gibi bir durum oluşmuyor hehralde.

PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMİ (YERLEŞİM YERİ ADRESİ DEĞİŞENLER)
Gerekli Belgeler:

Araca ait Tescil ve Trafik belgeleri ile mevcut plakaları,
2 adet Müracaat ve İşlem formu (ek-1) Şoförler Odasından temin edilebilir Usulüne uygun olarak Daktilo veya bilgisayarda doldurulacak,talep edilmesi halinde boş olarak alınan ek-1 belgesi Trafik Tescil Şube Müdürlüğümüzde ücretsiz olarak doldurulmaktadır.
Zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesinin aslı ve fotokopisi,
Kimlik aslı ve fotokopisi
Önemli Not:
-Yerleşim yeri adresi değişikliğinden itibaren 30 gün içerisinde müracaat edildiği takdirde Plaka Değişikliği işlemi yapılır.

Yaklasik hepsi 200 tl yi buluyor masraflarin.tesekkurler cevap veren dostlara.

Bence değmez olan 200 tl ye olur 34 plakanin heryerde geçerliliği var

ek bilgi olarak paylaşıyorum!
istanbul başakşehir ilçe emniyete gittim evraklarımın hepsi tamamdı
randevu aldınmı dedi, 2 3 gündür randevu almaya çalışıyorum ama
sistem yapım aşamasındadır diye uyarı veriyor ve dolayısıyla da randevu vermiyor dedim
randevusuz işlem yapmıyoruz diye kestirip attı, biraz üsteleyince veya durumuu açıklayınca öyle işlem yaptı
işlem yapacağınız emniyette randevu sistemi varsa bi araştırıp öyle gidin derim yoksa 1 gününüz boşa gitmiş olur

14 plaka güzeldir :) sigortası az tutar

Arkadaslar trafik sigortasini 400 tl ye kaskoyuda 850 tl ye yaptirdim.kasko axa dan.trafik ise doga sigorta

Yaşasın vatan yaşasın Türk milleti

Geri