• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Renault 12 Toros elektronik ateşleme projesi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan R12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Devre olarak neyi kullandığını ve çalışıp çalışmadığını bizi bilgilendir

Çok teşekkürler,modül için bir adet pasif işlemci soğutucusu alıp şaseye vidaladım üzerine termal macunla modülü oturtacağım.
Kardeşim ne yaptın montajı yapabildin mi?

yapmadım henüz birkaç güne 600 km kadar yol yapacağım için deneysel düzen kurmak istemedim,dönünce yapmayı planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Jundullah
Bende renault 12 tsw 86 model arabama yapmıştım 2 yıl boyunca kullandım hiç bi sıkıntısı olmadı benimki platin kumandalı elektronik eteşlemeydi benim devre: 2 tane yüksek voltaj kapasiteli (tüplü tv lerden çıkan) transistör, anahtarlamayı yapacak olan yüksek voltaj kapasiteli transistörü sürmek için 1 tane pnp transistör 2 tane watt lı direnç. röleye falan gerek yok bulabilirsen tüplü tv bul transistörleri sök yada satın al.Ben garanti olsun diye 2 tane yüksek voltajlı transitör kullandım çünkü iyi sürülmezlerse çok ısınırlar benimki çok sağlamdı hiç bi şekilde arıza falan olmadı düşük devirde bile (200-300rpm) hala ateşleyebiliyordu araba stop etmiyordu.

Ekli dosyayı görüntüle 64998
Hocam kullandığınız şema bu mu acaba.Benim arac gece bırakıp sabah marş yapınca grc çalışır oldu özellikle lpg ile bayağı zor çalışıyor usta kolay çalışsin diye beyindeki siyah vidayi bayağı gevşetti fakat büyük ihtimalle yakıtı arttıracak.Bende ateşleme sistemi garanti olsun diye böyle bir sistem yapmayı düşündüm piyasada 3-5 bin para istiyorlar benzeri devrelereatesleme_yerlesim2 (1).webp

Benim arac gece bırakıp sabah marş yapınca grc çalışır oldu özellikle lpg ile bayağı zor çalışıyor
Bu durumda sen harici elektronik ateşleme sistemi taktın mı yoksa orjinal platin ateşlemede mi bu sorun çıktı onu anlamadım (Belki sorun ya marş motorun zayıfladı yada platin ayarı veya platin yanmış olabilir aklıma bunlar geliyo). Ayrıca attığın devreyi uygularsan sistem çalışır ama eğer istersen benim devreyi çizer atarım onuda yapabilirsin ama bu attığın devrede benimkine benzer zaten birde bu devreyi takarsan distribütördeki meksefeyi sökmelisin yada şase bağlantısını kes bantla orda dursun baktın devre bozuldu hemen eski hale döndürürsün.

Bu durumda sen harici elektronik ateşleme sistemi taktın mı yoksa orjinal platin ateşlemede mi bu sorun çıktı onu anlamadım (Belki sorun ya marş motorun zayıfladı yada platin ayarı veya platin yanmış olabilir aklıma bunlar geliyo). Ayrıca attığın devreyi uygularsan sistem çalışır ama eğer istersen benim devreyi çizer atarım onuda yapabilirsin ama bu attığın devrede benimkine benzer zaten birde bu devreyi takarsan distribütördeki meksefeyi sökmelisin yada şase bağlantısını kes bantla orda dursun baktın devre bozuldu hemen eski hale döndürürsün.
Hocam şuanda hala platinli eski sistemi kullanıyorum sizdeki devreyi de atarsanız çok iyi olur,Bu proje hakkında çok az bilgiye sahibiz.Bilgilerinizden faydalanmak isteriz.

Temel elektronik bilgin olduğunu varsayıyorum. Benim devre tam olarak buydu ben o zaman elimde ne varsa ne bulabildiysem ona göre yapmıştım mesela 150ohm 2w lık direnç yerine 120ohm 2w + 33ohm 2w kullandım, sonra s2055af ile 1803dfx tv den sökmüştüm ondan çıktı ve 1803dfx anahtar olarak kullandığımzdan açmak için base den yüksek akım geçirmek gerekiyodu onun için s2055af kullandım ama sende daha iyi transistör vardır s2055af kullanmasandan olur ben garanti olsun diye böyle tasarladım neyse resimde zaten belirttim yaparsan kesin çalışır (KIRMIZILARA AYRICA DİKKAT ET). haa birde bu 2 büyük transistörü bir soğutucu plakaya monte et ondan sonra şaseye montele soğuk kalsınlar ne kadar soğuk çalışırlarsa o kadar uzun ömürlü olurlar ben fan da takmıştım mesela çok biiş değildi ama elimde vardı taktım. Anlamadığın yer olursa yaz.Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• toros_elektronik_ateşleme.webp
    toros_elektronik_ateşleme.webp
    59.3 KB · Görüntüleme: 4
  • Beğen
Tepkiler: exovious33
Temel elektronik bilgin olduğunu varsayıyorum. Benim devre tam olarak buydu ben o zaman elimde ne varsa ne bulabildiysem ona göre yapmıştım mesela 150ohm 2w lık direnç yerine 120ohm 2w + 33ohm 2w kullandım, sonra s2055af ile 1803dfx tv den sökmüştüm ondan çıktı ve 1803dfx anahtar olarak kullandığımzdan açmak için base den yüksek akım geçirmek gerekiyodu onun için s2055af kullandım ama sende daha iyi transistör vardır s2055af kullanmasandan olur ben garanti olsun diye böyle tasarladım neyse resimde zaten belirttim yaparsan kesin çalışır haa birde bu 2 büyük transistörü bir soğutucu plakaya monte et ondan sonra şaseye montele soğuk kalsınlar ne kadar soğuk çalışırlarsa o kadar uzun ömürlü olurlar ben fan da takmıştım mesela çok biiş değildi ama elimde vardı taktım. Kolay gelsin.
Teşekkür ediyorum hocam.

• Beğen
Tepkiler: Jundullah
Temel elektronik bilgin olduğunu varsayıyorum. Benim devre tam olarak buydu ben o zaman elimde ne varsa ne bulabildiysem ona göre yapmıştım mesela 150ohm 2w lık direnç yerine 120ohm 2w + 33ohm 2w kullandım, sonra s2055af ile 1803dfx tv den sökmüştüm ondan çıktı ve 1803dfx anahtar olarak kullandığımzdan açmak için base den yüksek akım geçirmek gerekiyodu onun için s2055af kullandım ama sende daha iyi transistör vardır s2055af kullanmasandan olur ben garanti olsun diye böyle tasarladım neyse resimde zaten belirttim yaparsan kesin çalışır haa birde bu 2 büyük transistörü bir soğutucu plakaya monte et ondan sonra şaseye montele soğuk kalsınlar ne kadar soğuk çalışırlarsa o kadar uzun ömürlü olurlar ben fan da takmıştım mesela çok biiş değildi ama elimde vardı taktım. Kolay gelsin.
Teşekkür ediyorum hocam.
Temel elektronik bilgin olduğunu varsayıyorum. Benim devre tam olarak buydu ben o zaman elimde ne varsa ne bulabildiysem ona göre yapmıştım mesela 150ohm 2w lık direnç yerine 120ohm 2w + 33ohm 2w kullandım, sonra s2055af ile 1803dfx tv den sökmüştüm ondan çıktı ve 1803dfx anahtar olarak kullandığımzdan açmak için base den yüksek akım geçirmek gerekiyodu onun için s2055af kullandım ama sende daha iyi transistör vardır s2055af kullanmasandan olur ben garanti olsun diye böyle tasarladım neyse resimde zaten belirttim yaparsan kesin çalışır (KIRMIZILARA AYRICA DİKKAT ET). haa birde bu 2 büyük transistörü bir soğutucu plakaya monte et ondan sonra şaseye montele soğuk kalsınlar ne kadar soğuk çalışırlarsa o kadar uzun ömürlü olurlar ben fan da takmıştım mesela çok biiş değildi ama elimde vardı taktım. Anlamadığın yer olursa yaz.Kolay gelsin.
Hocam bu uygulama sonrası avans ayarı ne olmalı

Geri