Renault 19'umuzun lastiğine kaç bar basınç hava vurduruyoruz?

guitar junior

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Lastikleri değiştirdikten uzun bir süre sonra hafif hafif hava kaçıran sol ön lastikte janttan kaçak olduğunu düşünerek ilaç sürdürdüm. Bu bakım sonrası sağ ön kapı içinde yazan lastik basınç değerlerine göre hava bastırdım.

Şehir içi ön 26 arka 28
Otoyol ön 28 arka 31

Otoyol değerlerine rağmen ön lastikler gözümü doyurmuyor. Sanırım gözüm daha önceki basınçlara alışmış. Zira daha önce önlere 30 arkaya 34 hava basılmış ustanın dediğine göre... Şimdiyse araç atikliğini kaybetti, ayrıca hantal görünüyor.

Standartlara uyup bu duruma alışmalı mıyım? Sizler kaç bar basınç vurduruyorsunuz? Ön 32 arka 35 çok abartı durur mu, tekerin ortasını yiyecek kadar zararı olur mu? Tehlike yaratır mı?

ön arka 32 bas sıkıntı olmaz.

ön arka 32 bas sıkıntı olmaz.

Ön arka 30 bastı öndüzenci. Şimdi gözümü doyurdu, 32'de de güzel olur aslında. Ön standart 26 diyor 28 diyor yanak yere sürtüyor, bu değerler hiç normal değil...

En son bakım sırasında ön arka 32 vurdurmuştum. Bayramda yola çıkarken bir başka lastikçiye hava kontrolü yaptırdım, sağ ön lastiğin havası da inikti. Diğer 3 tekere 38, sağ ön lastiğe 34 dedi. Dedim senin alet diğerlerini 38 ölçüyorsa hepsini 38 yap. Çünkü belli ki o alet yüksek gösteriyor. Bu dediğim iki yer de bilinen meşhur markaların yetkili bayi, elektronik aletle ölçüm yapıyorlar... Ya bu lastikçileri kontrol eden yok mu sanayi bakanlığının bir standardı yok mu ya hu! :)

Şimdi lastikler 38 bar ve gayet memnunum! Söz meclisten dışarı... :)

Eger orjinal boyuttaysa lastik ebatlarin 38 cok fazla Allah korusun ıslak ve bozuk zeminde kötü sonuçlarla karşılaşabilirsin. Arac guzel akar gider fakat yol tutuşun zayıflar. Ideal basincin 28 ile 32 arasi olmalidir.

bende dün 32 ye ayarladaım bastım sizden öğrendiğim kadarıyla ön ve arkalarda 32 oldu

Ön 30 arka 32 hangi lastikciye sorduysam böyle diyor

Ön 30 arka 32 hangi lastikciye sorduysam böyle diyor
Lastikçiler genelde öyle diyor... Sen takıl kafana göre... Ben 4'ünü de 33'e çıkardım. Aracın atik olması ve lastiğin dolgun durması hoşuma gidiyor. :)

Göz zevki başka ama lastik için yol tutuşu için ideal neyse o olması lazım bence

Geri