Renault kangoo 2011 expression far ve stopların buharlanması

cemilbhc

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
renault kangoo 2011 expression aracım var 3 aydır far ve stopların buharlanmasından sıkayetçiyim arabamı yıkattıgımda yada kullandıgımda arka stopların gerı vites yereri buharlanıyor ve on sıs farları+ on farlar da buharlanıyor farlar ne kadar acık kalırsa kalsın bır turlu buarlar gıtmıyor 2 gun sonra kendiliginden geciyor ancak sonra tekrar oluyor neden acaba renault kangoo eski kasa 2009 aracıda var cok memnunum ondan su ana kadar butun bakımları serviste yapıldı 250 binde eski kangom yenı kangoom 8500km de bu sorunlarla karsılastım

bende gecen ay 2012 kangoo extreme aldım aracı getırdıklerınde arka stopta buharlanma vardı hemen soyledım degıstırttım
sanırım acıklık var sızınkındede

​Buhar sorununu ilk defa duydum,2009 model aracımda en ufak buharlanma olmuyor...

mustafa abi bende bıde 2009 eski kasa kangoo var 250 binde arabada tık yok ama 1 sene once aldıgım kangonun hem dıjıtal klıması sorunlu hemde farları vural abi farda acıklık derken neresınde ben gorebilirmiyim

misal şöyle anlatayım

sol farı düşün ; farın solunda bagajla bırlesım yerıne acıklık vardı benım tam oturmamıstı sanırsam

Bende stoplar çok nadir buhar yapıyor yıkamada falan sorun yok, farlarımdada sorun yok iki kez açılıp kapanmasına rağmen..

klima sorunu ok,çoğumuzda çıktı o sorun,2 kere gittik değiştirdiler parçaları,ama buhar sorununu ilk defa duyuyorum bende.Benimde açıldı xenonlar için,hiç sıkıntı yok yani.

bana servis yolu gozuktu o zaman hem su klımayı yaptırım hemde farlar sısler bıde stopları gosterım

Stoplarda ampüllerin oturduğu soket var.Bu soketin üzerinde lastik conta var.Soket tırnaklarla stop plastiğine tutturuluyor.Eğer tam oturmadıysa bu contadan olabilir .Arkaları söktüğünde görünür.

Eğer plastik far kısmında çatlak açıklık varsa değişmesi gerekebilir.Muhtemelen stopların arkasındaki contadandır..Bu conta kasa ile stoplar arasında değil tamamen stopların plastiğine bağlı .Yani kasa ile stoplar arasındaki boşluktan buğu olmaz.

2.3 arkadasımda aynı contalardan bahsetti cumartesi gunu goturcem servise bakalım ne dicekler

Geri