Megane 4 te kullanilan edc sanzumanla fluence edc sanzuman aynimi bilen varmi arkadaslar?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Megane 4 te kullanilan edc sanzumanla fluence edc sanzuman aynimi bilen varmi arkadaslar?
Ben baska bir yerde sanzimanin degisik oldugunu okudum getrag dct 450 yagli tip yazmislardi ford focus mondeo volvo s80 s60 ta kullanilan sanzimanmis yani 450 nm torka dayanikliymis fluence ve megane 3 te kullanilan getrag dct 300 mus kuru tipmis o yuzden megane 3 ve fluence sanzimanlarda 1.2 kavramada sorunlar olusuyor diye okumustum ondan kafama takildi gerceklik payi varmi diye
aynı şanzıman değil arkadaşlar hatta emin değilim ama bildiğim kadarıyla aynı marka bile değil.
Dacia sonuçta Renault'a ait ve ondada önceden Getrag'dı şanzıman şu an ZF oldu orası açıklanmış bir kesin bu sebeble insan acep renault'damı 2017de ZF oldu diyorum ama emin değilim.
tek emin olduğum şu an kullanılan Megane 4 şanzımanın 6 değil 7 vites olduğudur o sebeble her türlü fluence'deki şanzıman kesinlikle değil , önceki fluence getrag şanzımanıda 300 modeli değil 6DCT250'dir ve evet kuru tiptir. 7 ileri Getrag 350 taktılar ise ozaman bu şanzıman çok ama çok daha farklı ve tabiki çok daha iyidir ama özet olarak aynı şanzımanlar her türlü değil gerek Getrag gerek ZF
meganenın 1.2 lerinde 7 edc var dizellerinde 6 edc var
marka olarakta getrag olduğunu duymuştum dct 450 diye biliyorum
başKa bir forumda renault edc şanziman getragin sitesi verilerek edc450 olarak yazilmiş ayni şanzimani mondeo focus volvos80 ve s60 kullaniyor diyordu yağli tipmiş çünkü kuru tipte baya sorun yaşanmişanladım bende başka yayın evinin kurbanı oldum ohalde adamlar dizele 7vites demişte.https://www.car.info/en-se/renault/megane/megane-5-door-15-dci-dct7-2016-8054349
o zaman şanzımanın halen getrag olma ihtimali çok yüksek yalnız 450 modeli baya yüksek modelere ve motorlara has bence 450 değilde 300 gibi bir ara ebat olma ihtimali daha yüksek ama net birşey bulamadım.
başKa bir forumda renault edc şanziman getragin sitesi verilerek edc450 olarak yazilmiş ayni şanzimani mondeo focus volvos80 ve s60 kullaniyor diyordu yağli tipmiş çünkü kuru tipte baya sorun yaşanmiş