Nadiren sensörü tutan civata oksit yüzünden yerine kaynayabiliyor ve söken ustanız bunu farkedememiş, anahtara yüklenerek somunu kırmış olabilir. Bu durumda taşıyıcı porya sökülerek veya sökülmeye gerek kalmadan kırılan civata parçası yerinden çıkarılırsa sorun kalmaz, yeni bir civata ile sensör yerine monte edilebilir.
Ancak kırılan parça sensörün kendisi ise %90 üzerinde bir ihtimalle hata, onu sökmeye çalışan ustada. Sensörleröyle kolay kolay oksitten yerine kaynayan parçalar değil. Adamın da günahını almamak lazım, %10 gibi bir ihtimalle de oksit yüzünden kaynamış diyebiliriz ancak ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum, öyle kolay kolay küflenme (oksidasyon) ile bozulup kırılacak bir parça değildir.
Konunun fren diskinizle alakası yok, abs müşirinin diskle alakası yok. Taşıyıcı porya üzerine sabitlenen basit bir sensördür. Kırılmış ise taşıyıcının değişmesine de gerek yok. En kötü ihtimalle kalan parçayı sökmek için taşıyıcıyı sökmek zorunda kalabilir ki; ustanın bu işlermi oracıkta halletmesi gerekirdi. Şahsen ben bu hatayı yapmış olsam durumu izah eder, belki müşir parasını araç sahibinden ister (%10' luk kısmı unutmayalım) ancak ekstra işçilik için kesinlikle ücret almadan, müşteriyi kırmadan işlemi hızlıca bitirirdim.
O bahsettiğiniz parça kırılmış ise aracınızı hareket ettirmemenizde yarar var, şanssızlık bu ya, siz hareket halinde iken o parça yerinden oynar da dijital sinyal üreten ve sadece 1mm dibinde hızlıca dönen o dişlilere dokunup bozarsa masrafınız biraz daha artabilir. O kablo müşir ile birlikte satılır, kopan şey kablo ise müşir değişmeli.
Aklınızda olsun, şu an ABS sisteminiz devre dışı. Aracı bunu bilerek kullanın. Ekranda ABS ışığınız yanıyor ve/veya ABS ecu arıza kodu kaydetmiş olabilir, o yüzden müşir değiştirildikten sonra ustanız sistemi resetlemeyi unutursa ABS ışığı sönmeyebilir. Not olarak eklemek istedim.