Sandero park sensörü montajı

ufuksaka

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
aracıma rotacar marka bazırlı park sensörü taktım montajınıda kendım yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim park sensörünün linkide bu
http://www.hepsiburada.com/Liste/ro...s.aspx?productId=otrotart240&categoryId=26026

sensörler orjinalinde siyah geliyor ben arabanın rengıne 20 tl ye boyattım boyalı daha guzel oldu.

ilk olarak sensörün ünitesini bagajın yankısmına yerlestirmeye kara verdim ve dösemeyı asagı ındırım üniteyi çift taraflı bantla yapıstırdım.

5501.webp

image host

ardından elektrik bağlansısını yatım arka stop soketının sarı + siyah - olanı geri vides lambasının kabloları bu kablolardan ünite beslemesini aldım.
bantlayarak ızelosini yaptım.
5540.webp

image hosting gif
buarada ses ünitesini yanı bazırı buraya yapıstırdıım görünmez bi yer oldu ama cevresi boş oldugu için ses gayet guzel cıkıyor
5584.webp

image hosting png

ve ardından stop u söküp sensör kablolarının gececeği tanponla bagaj arasındaki deliği buldum

5627.webp

image hosting jpeg

kablolarımızı geçireceğimiz deliği bulduktan sonra ölçülerimizi alıp tanpona sensör deliklerini sensörün içinden cıkan pançla deldim.deliklerin ölçüleri aşağıda.
5632.webp

free image hosting

delikleri deldikten sonra sensörlerin kablolaronı kalın bı kablo yardımıyla delıkten delıge gecırerek en sona kadar getirip sensörleri yerine yerlestırdım.
5706.webp

upload images
5738.webp

image host

soketleri yerlerine taktıktan sonra döşemeyi kapattım ünite ve kablolar döşemenin altında kaldı kablolar ve ünite bu sayede görünmüyor ve sonunda biti

buda bitmiş hali

denemesinide yaptım gayet guzel çalısıyor.düşünen arkadaslara tavsıye ederım cok zor bi montaj degıl ben elektrik teknisyeni olduğum için zorlanmadım biraz beceride yeterli olur.

Son düzenleme:
Emeğine sağlık kardeşim,çok başarılı bir çalışma olmuş,sprey boya alıp kendinde boyayabilirdin o sensörleri,6 lira kutusu,100 tane sensör boyardın...:eyv

tesekkurler boyanın dahasonra atmasıından korktum o yuzden boyattım su ana kar atma felan olmadı.

Anlatım güzel bende loganıma park sansörü taktım .. anltımınız sayesinde .. sanayide 50 lira gibi bi rakam istediler gerçekten yazık .. bu paralara elektirikten anlamadığım halde bile 45 dk da montajı tamamladım

Emeğinize sağlık güzel uygulama ama bu tampon delme işi sıkıntılı..

emeğinize saglık güzel olmuş...
beğendiğim kısmı ön tarafa kablodur şu ekrandır vs yok az öz temiz öön kısımda ekran yapmacık duruyor döşemeyi söküyon felan hiç gerek yok ...
şunu merak ediyorum tamponda sensörlerin delinecek yerleri bellimi acaba???

emegine saglik...

Geri