Arkadaşlar bende kendimce aracıma orjinalliğine sadık kalmak kaydı ile ışıklandırma yaptım. Yakında resimleri eklerim. mekanikten anlarım; ama elektronik bilğim yok. basit elektrik tamiratı yapabilirim. yakın zamanda aracımdaki (2007 makyajlı scenic 1.5 dci privilege) cam açma düğmelerden bir tanesinin iç ışıklandırması yanmıyordu. Düğmeyi açıp baktım. minik yaklaşık 3-4 mm uzunluğunda mor bir ampul patlaktı. bende sanayide bir ara işim varken Ankara / Şaşmaz sanayide klips dünyası denen yerde sordum. var dedi ve benzer tipte ayrıca farklı renkli şapkası ile birlikte tanesi 2 tl den 7 tane aldım. bütün düğme altlarındaki aydınlatma ampüllerini söküp yerine yeni aldığım turuncu şapkalı minik ampulleri lehimledim. çok güzel oldu. fazla ışık verse de akşamdan güzel görünüyordu. derken 2-3 gün sonra bu düğme altındaki ampullerin hepsi patladı. niye patladı diye araştırırken sanırım fazla akım geldiğinden her ne kadar ampuller 12v luk olsada akım fazla olduğundan hepsi bir müddet sonra patladı. internette araştırıken bu ampulün patlamaması için direnç atılması gerekiyormuş. Burda Düğme altındaki alan dar. buraya direnç sığar mı ? hadi diyelim direnç sığdı da hangi direnci ve ne şekilde bağlamalıyız. ve çok parlak yanmaması gerek. loş ışık olmalı ki gece gözü alıp dikkat dağıtmasın. Bu işlemi yapan yada elektronik bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.