Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar. Arabam 2004 model Scenic II 1.6 Dynamique 16V. Bana aracımın periyodik bakım çizelgesini verebilecek varmı? Mesela şu kilometrede şunları değişir şunları kontrol edilir vs. gibisinden. Şimdiden çok teşekkürler.
Triger değişmediyse mutlaka değiştirin. Trigerin 60000km veya 4 yıl ömrü vardır(300-500TL değşimi). Yağ olarak Elf (100TL/5lt) öneririm. Birde yağ değişiminden önce motor temizleyici katkılar var (30tl kutusu) onlardan tavsiye ederim. Ama kesinlikle bor yağı kullanmayın. Bor yağı 200 ve üstü aşınmış motorlar için ideal olduğunu söylüyorlar. polen ve hava filtresi 6 ay da bir değiştirmekte fayda var. yağ değişimi 10000km. lpg varsa filtreler 10000km. de bir değişmeli.
Birde bujilere bakmakta fayda var(bosch 10TL/adet). klima gazı kontrolü. (~80-100TL dolumu)Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kullandıklarımı not alıyorum ben isterseniz daha detaylı olarak marka marka yazabilirim. Birde fren balatalarına baktırın.