Arkadaşlar merhaba;
2008 1.5 dizel aracımda aynı sorunu 4 sene önce yaşadım. şiddetli bir yağmur sonrası ön camlar kendi kendine açılmayaelektronik gösterge tuhaf tuhaf alarmlar vermeye başladı. Hemen servisi aradım
Sanırım sorun kronik adamar hemen cvp verdiiler. Aslında olayın üstüne düşülse imalat hatası tam tüketici hakları vakası. kaç para diye sorduğumda o zamanın parasıyla (4 sene falan oluyor).3 bin civarı masraf çıkar dediler. Olay kesin olarak su tahliye kanallarının tıkanması sebebi ile oluşuyor.Koltuk altı cep su olmuştu. Bu da koltuğun hemen altında bulunan elektrik soketine temas edince kısa devre yapıyor. Artık şansınıza göre değişik değişik etkisi alıyor araçta. Kimi araçta bendeki gibi ön camlar kapanıp açılıyor kimisinde elektronik gösterge hata veriyor kimisinde el freni hatası vs....
Neyse servise yaptırdım. Teknik eleman tahlive tapalarını da komple çıkardı.(Bu önemli. Yapılmazsa tekrar larmış). Adamlar ezberlemişler. otomatiğe almışlar. Aynı durum toyota veya vw de olsa adamlar her müşteriye haber verirler. Amcam bi de yol gösterdi. Yağmurlu havada old için beyan yoluyla kaskodan alırsın dedi. Dediği gibi de oldu ama aslına bakarsan tamamı ile dizayn hatası. Ama yine de bu arçtan asla vazgeçmem. bu kadar ekonomik ve geniş ve parçası bol ve uygun bir araç türkiye de yok.bu da biline....