• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Seramik Kaplama

st2210

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar selam arabama seramik kaplama yaptırmak istiyorum.İstanbul malum yeşillik alan yok kapalı otopark deseniz gücümüz yok.Güneş yanıkları olmaması için yaptırmak istiyorum.Değerli düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.Hayirli günler ve forumlar herkese....👍

Arkadaslar selam arabama seramik kaplama yaptırmak istiyorum.İstanbul malum yeşillik alan yok kapalı otopark deseniz gücümüz yok.Güneş yanıkları olmaması için yaptırmak istiyorum.Değerli düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.Hayirli günler ve forumlar herkese....
merhaba arkadaşım işi tecrübesi olan olumlu yorumları yüksek birine yaptırmanı tavsiye ediyorum ucuz etin yahnisi misali kendin yapma sakın yoksa boyada düzeltilmesi neredeyse imkansız sorunlarla karşılaşabilirsin arabanın boyasının üzerine atılan son kat vernik ile etkileşime geçiyor ve biraz fazla bekledinmi boyada buğulanma yapıyor ve hiçbir şeyle bu buğulanma gitmiyor hava sıçaklığı da büyük etken araştırmanı iyi yap yaptırmadan önce derim ben bu arada doğru uygulanan seramik tabiki araç için gereklidir boyayı koruru araca canlılık katar ama dediğim gibi dikkat etmek lazım uygularken bunun içinde uygulayan yerlerde fiyatı pahalı uğraş veren bir iş

Ben olsam burada beklentiyi biraz net kurardım. Seramik kaplama güneş yanığını tek başına mucize gibi kesmiyor; daha çok boya üstünde kir tutunmasını azaltıyor, su iticilik veriyor ve bakım kolaylaştırıyor. Araç sürekli dışarıda kalıyorsa doğru uygulama + düzenli yıkama rutiniyle faydasını görürsünüz ama taş izi ve fiziksel darbe tarafında PPF kadar koruma beklememek lazım.

Eğer özellikle ön kaput, tampon ve ayna kapaklarında hem taş izi hem de dış etken koruması düşünüyorsanız ben seramik yerine o bölgelerde PPF’i daha mantıklı buluyorum. PPF ile seramik farkını toparlayan kısa bir yazı da burada var: https://caplalab.com.tr/ppf-kaplama

Kısacası sadece parlaklık ve bakım kolaylığı istiyorsanız seramik mantıklı; ön yüzeyde gerçek fiziksel koruma beklentiniz varsa PPF tarafı daha doğru çözüm oluyor.

İzmir'de ppf uygulaması için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

Geri