Serviste eski parça kime ait?

Emcekare1453

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar renaultun servisinde tamir yapıldıktan sonra eski parca nereye gidiyor? Aracı garanti den yaptırınca eski parça fabrikaya geri mi gönderilir? Bana serviste eski parçayı veremeyeceklerini söylediler.

Arkadaşlar renaultun servisinde tamir yapıldıktan sonra eski parca nereye gidiyor? Aracı garanti den yaptırınca eski parça fabrikaya geri mi gönderilir? Bana serviste eski parçayı veremeyeceklerini söylediler.

Servisler standart bakım parçaları disinda malzemeleri vermezler. Ya kendi geri dönüşümlerinde ya da renaultun fabrikasında geri dönüşümde kullanılıyor. Bazi markalar standart bakımdan çıkan malzemeleri bile vermiyor. Yağ gibi doğa da çözülmesi uzun zaman alacak malzemeleri genelde vermiyorlar. Metal türevi malzemelerde yine geri dönüşümde kullanıldığından onları da pek vermiyorlar.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Servisler standart bakım parçaları disinda malzemeleri vermezler. Ya kendi geri dönüşümlerinde ya da renaultun fabrikasında geri dönüşümde kullanılıyor. Bazi markalar standart bakımdan çıkan malzemeleri bile vermiyor. Yağ gibi doğa da çözülmesi uzun zaman alacak malzemeleri genelde vermiyorlar. Metal türevi malzemelerde yine geri dönüşümde kullanıldığından onları da pek vermiyorlar.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Anladım teşekkür ederim :)

Garantiden değişen parça yı vermeyiz bende bi servis sahibi olarak cevap vereyim
fakat garanti dışı çıkan parçayı alabilirsiniz garantiden değişen parça
fabrıkaya gönderiliyor

Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği derki;

Madde 13:

Yetkili servis istasyonlarının, bakım ve onarımını yaptıkları mallara ait değiştirilen yedek parçaları; garanti süresi içerisinde tüketiciye göstermesi, garanti süresi dışında ise 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri saklı kalmak üzere iade etmesi zorunludur.

Servis garanti süresi sonrası isterse akü ve yağ içeren parçaları çevre kanununa istinaden vermeyebilir, diğerlerini ise vermek zorundadır. Bu zamana kadar yağ filitresi dahil hepsini geri aldım.

Geri