Silecek Fasıla Rölesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SİNBA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SİNBA

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sileceklerim fasılalı çalışmada düzensizlik yapıyor,sürekli çalışmadada iki konumdada aynı hızla çalışıyor.Fasıla rölesini değiştireceğim ancak yerini bulamadım.Sigorta panelinde yalnızca buzzer ve sinyal flaşörü var.Oralarda nereye baksam göremedim.Araç 94Spring.

Silecek fasıla rölesi sigorta tablasının içinde en sol arka dipte, siyah renkli, T şeklinde ters dikine duruyor. çıkıntılarından tırnak tutuyor. çıkarması-takması bir dert. Ulaşamazsanız sigorta tablasını sol dış tarafından tutan metal ayağı çıkartarak deneyin, biraz yer kazanırsınız. Hatta röleden şüpheleniyorsanız eskisini yerinden çıkarmadan üstten fişini çekip yenisine takın, arıza düzelirse röleyi çıkarmak için uğraşırsınız.
Bir ihtimal silecek koluda arızalı olabilir...

Teşekkür edrim.

Mustafa Abi emeğine sağlık :eyv

Gereken cevap verilmiş.

benim de 1. kademede zorlanıyor silgeçler üstelik yenilediğim halde yine aynı. sanki motor zorla götürmeye çalışıyor. ama diğer 2. ve 3. kademede sıkıntı yok. gayet normal seyrinde siliyor. usta motor değişecek dedi. ama mantığım almadı. maden neden 2. ve 3. de çalışıyor ki.

benim de 1. kademede zorlanıyor silgeçler üstelik yenilediğim halde yine aynı. sanki motor zorla götürmeye çalışıyor. ama diğer 2. ve 3. kademede sıkıntı yok. gayet normal seyrinde siliyor. usta motor değişecek dedi. ama mantığım almadı. maden neden 2. ve 3. de çalışıyor ki.
Başka bir 9un fasılasını deneyin, olmazsa ustanın dediği doğru motor değişecek.:eyv

Başka bir 9un fasılasını deneyin, olmazsa ustanın dediği doğru motor değişecek.:eyv
Dedigin gibi fasilayi kontrol ederiz. velev ki motordan ise sorun o zaman degisim yerine tamiri mumkun olmaz mi ki cunku uzerinde ki orjinal fabrikasinda takilan motoru

​Pas sökücü işe yarayabilir.:eyv

Geri