Sorunuma kimse akıl sır erdiremedi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mgergoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mgergoz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
2002 dizel clio aracım var. aracım yolda giderken 5-6 saniye kendiliğinden fren yapıyor. sonra salıyor ve düzensiz aralıklarla bu devam ediyor. gözlemlerim sonucu
1- araç fren yaptığında fren lambaları yanıyor (motor kasmasından şüphelendik ama fren lambaları bu varsayımı çürüttü)
2-fren anında pedalda hiç bir hareket yok, ben basıp çekersem fren salıyor
3-fren anında AYAĞIMI GAZ YANLIŞ DEĞİL GAZ PEDALINDAN anlık çekip tekrar gaza bastığımda da fren salıyor, gazdan çekmezsem 5- 6 saniye frenlemeye devam ediyor.
4-uzun kilometre gittiğimde bu olay çok tekrarlanıyor ve 100 km civarında bu sefer fren yaparken STOP+KIZDIRMA BUJİSİ+HARARET lambalarıda yanıyor fren anında

böyle bir durumla karşılaşan,duyan,fikri olan varsa görüşlerinizi bekliyorum. 2 özel renault servis ve kendi ustam çözemedi...

Anlattıkların karışık işler, hangi ildesin bilmiyorum lakin İstanbul'daysan sponsorumuzun servis departmanı sana yardımcı olabilir...

Manisa-Soma'daymışsın Mustafa, yetkili servise göstermende fayda var...:eyv

yetkili servise götürmedim ama özel servisler ve tanıdık bir kaç usta pek bulaşmak istemedi. en iyiyisi ben fabrikaya göndereyim aracı bir araştırsınlar :D

geerçekten müthiş bir sorunmuş.
araçta asr varmı

​Memleket meselesi gibi valla:)

Kitlendim kaldım valla:soryyy

O araç iyigünde olsun saatlerine karışmış hayatımda duymadım böyle birşey bu arada araç otomatik vites değil dimi :eyv

Fren merkezinin uzerinde plastik bir parca var hava hortumu bagli onu bir kontrol edin. Fren hidrolik seviyenizi kontrol edin.

araçta asr-abs yok. araç otomatik viteste değil. ayrıca fren hidrolik seviyesinde de sorun yok.
akıl sır erdiremediğimiz gaz pedalının nasıl bi etki ettiği ?

Geri