Spor yay veya orjinal yay kesme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mtaskin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mtaskin

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba aracım 2011 extreme 6 ileri,aracımda ufak tefek bişeyler yaptım son olarak 225.40.18 vossen cv3 jant takımı aldım ama aracım off road aracı gibi çok yüksek oldu,kim görse basmak şart diyo :D gerçtektende öyle yani ama ben ne yapsam bilemedim,spor yay alsam konforum çok bozulurmuş öyle diyorlar,genelde herkes orjinal yayı kessen konforda pek bişe kaybetmezsin diyolar. sizce ne yapmalıyım,orjinali kesmek var kafamda ama acaba kac cm indirmeliyim veya kaç bakla kesmeliyim.. resim paylaşacagım birazdan..

dkc54gk8.jpg
[/URL][/IMG]

Ben kesmekten yana degilim ancak spor yayda takabilirsiniz coilover da yaptirabilirsiniz. Bene kesmektense coil yada spor yay bakin dusuncesindeyim

Küçük lastik takmışsınız o yüzden çamurluk arası açılmıştır. 5 cm yay ile normale döner gayette güzel durur.. :)

Küçük lastik mi😳😂 ben bunların bile çok büyük olduğunu düşünüyorum bunu derken ciddi misiniz ? 😳 arabamdaki güç kaybı ve yakıt sarfiyati lastiğin ne kadar büyük olduğunun bi göstergesi 😂

225 40 18 lastik çapı 63,72cm orjinal ebat olan 205 55 R17 nin çapı ise 65,73 cm yani orjinal ebatından 2 cm daha küçük çapa sahip bir lastik takmışsınız. Bu da çamurluk ile lastik arasındaki yere dik olan mesafeyi 1 cm artırır.
Yakıt sarfiyatınızın artması taban genişliğinin artmasından dolayı sürtünme farkından kaynaklanır.

Vermiş olduğunuz bilgiler icin çok tsk ederim.. Şimdi sizin Öneriniz 5 cm spor yay öyle mi? Peki 5 cm çok alcak olmaz mı? Arkaya 4 kişi bindiği Zaman camurlugu yamultmayalım 😂

Taktığınız yay ona göre sert olacakdır bir kez yay deneyimim oldu 2007 jettama takmıştım esnema payıda düştüğü için sürtmez sanırım ama siz yinede arkaya dört değil maksimum 3 kişi bindirin :)

5 cm değme sürtme vb sorunlar yaşanmıyor fluencelerde bilgilerinize.

Vermiş olduğunuz bilgiler icin çok tsk ederim.. Şimdi sizin Öneriniz 5 cm spor yay öyle mi? Peki 5 cm çok alcak olmaz mı? Arkaya 4 kişi bindiği Zaman camurlugu yamultmayalım

5 cm coilex yay kullandım önceki 2011 fluence aracımda. sürtmesi için daha 2-3 cm inmesi lazımdı en az.. Sürtme olmaz merak etmeyin ama yerden yüksekliği azaldığı için kasislerde altını sürtebilirsiniz dikkatli olmak gerekir.yada çok kafanıza takılırsa 30-35 mm lik yaylarda var piyasada.

Geri