Stop ışığı sorunu

fluence_mert

Kayıtlı Üye
46-Kahramanmaraş
Aracım rampada genelde aynı mevkide ekranda kırmızı stop yazısını yakıyor ustalara götürdüm hepsi farklı farklı şeyler söylüyor biri debi regülasyon hatası diğeri enjektör diğerleri hava akış diyor sizin konu hakkında bilginiz var mı.

Aracın türlü türlü cihazlara filan bağlantı bir ton test yapıldı kimse bir şey diyemiyor arıza büyüsün öyle gel diyorlar.

Araç: Fluence 1.5 extreme 85 Dizel Turbo.

sorunun rampada belirli bir noktada gerçekleşmesi motorun yük altında zorlandığı anlarda ortaya çıktığını gösterir, ayrıca belirli bir hız veya devir aralığında mı meydana geliyor bu sorun, bu detaylarda önemli ustanıza danışırken bunlarıda göz önünde bulundurun derim,her türlü cihaza bağlandığını söylediniz eğer spesifik hata kodu alınmıyorsa sorun yazılım tabanlı veya daha karmaşık bir sistem hatasıda olabilir, bahsedilen yazdığınız hatalar tek tek irdelenip tek tek kontrol ettirilmesi gerekiyor

@kalopxe yanıtın için teşekkür ederim.
Artık bunlarında vermeye başladı 90 km hızı geçince arızayı yakıyor bu arıza kodu daha önce yoktu. Yarın usta bakacak hayırlısı diyelim.

Ekli dosyalar

• IMG-20240810-WA0000.webp
    IMG-20240810-WA0000.webp
    29.1 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG-20240807-WA0000.webp
    IMG-20240807-WA0000.webp
    76.8 KB · Görüntüleme: 9
ne oldu çözüldü mü ?

Enjektör ve mazot pompası revize edildi sorun çözüldü

• Beğen
Tepkiler: mcgc
bende de aynısı var... 300 km yol gidiyorum sakin sakin , zaten edc şanzuman. hata yakmıyor ama bazen 20 km sonra yakıyor , yokuşta manuele çekip yüksek devirde 3-4 dk zorluyorum bazen yakıyo bazen yakmıyor. ustalar da arıza sıklaşınca gel diyor. sinir hastası olcam 7 usta gezdim. en son ustaya bıraktım aracı kullan dedim , o da bende yakmadı dedi , pompacı enjektörleri kontrol etti normal diyo. müşürü değiştirelim desek pahalı parça kesin ondan mı bilemiyoruz. chatgpt'ye soruyosun filtreden giriyo egzozdan çıkıyo.
napcaz bakalım 3-4 aydır devam ediyor.

bende de aynısı var... 300 km yol gidiyorum sakin sakin , zaten edc şanzuman. hata yakmıyor ama bazen 20 km sonra yakıyor , yokuşta manuele çekip yüksek devirde 3-4 dk zorluyorum bazen yakıyo bazen yakmıyor. ustalar da arıza sıklaşınca gel diyor. sinir hastası olcam 7 usta gezdim. en son ustaya bıraktım aracı kullan dedim , o da bende yakmadı dedi , pompacı enjektörleri kontrol etti normal diyo. müşürü değiştirelim desek pahalı parça kesin ondan mı bilemiyoruz. chatgpt'ye soruyosun filtreden giriyo egzozdan çıkıyo.
napcaz bakalım 3-4 aydır devam ediyor.
Hocam enjektör ile pompa tamiri gerek hocam tam girmen gereken parçalar bunlar. Bende aynı durum vardı ustalar problem yok diyordu pompacı falanda yok diyordu en son ben yaptırdım pompa açılınca gerçek ortaya çıktı pompa bozulmuştu enjektöründe geri dönüşleri bozulmuştu

• Beğen
Tepkiler: mali3535
daha önce enjektör sorunum vardı 4 sene önce , kartalda merkez oto hamit usta o halletmişti. şimdi izmirdeyim genelde istanbula gelmişken ona bıraktım. 3-4 gün kullandı. yakıt sistemini kontrol etti yazılım falan attı bakalım denicem yarından itibaren. enjektörlerde sorun yok diyor. bir daha olursa müşüre bakarız diyo. senin şansın 90dan sonra sürekli veriyormuş en azından bende o da yok. otobanda 150 gidiyorum birşey yok bazen 60 km de arıza yakıyor namussuz. umarım yazılım atımı işe yarar.

daha önce enjektör sorunum vardı 4 sene önce , kartalda merkez oto hamit usta o halletmişti. şimdi izmirdeyim genelde istanbula gelmişken ona bıraktım. 3-4 gün kullandı. yakıt sistemini kontrol etti yazılım falan attı bakalım denicem yarından itibaren. enjektörlerde sorun yok diyor. bir daha olursa müşüre bakarız diyo. senin şansın 90dan sonra sürekli veriyormuş en azından bende o da yok. otobanda 150 gidiyorum birşey yok bazen 60 km de arıza yakıyor namussuz. umarım yazılım atımı işe yarar.
Umarım. Yarar ama genelde bu tür arızalar genelde tamir ile Hal oluyor büyük ihtimalle seninde geri dönüş valfi bozulmuştur. Ortalama 20-30 bin arası paran gider.

Bu arabaları anlamak zor. 2006 model Dacia Logan 1.5 DCI arabam var. Tek bir arıza ile 8 sene gezdim. Ne yetkili servisler, ne özel servisler arızayı bulamadı. Bilgisayara bağlanınca arıza çıkmıyor. Ama var. Araba rastgele zamanlarda, rastgele yerlerde bazen çalışıyor. Bazen çalışmıyor. Herkes girmeyen trefikte arabasını stop ettirirken ben korkudan ettiremiyorum. Çünkü ilk seferde, ikinci seferde, üçüncü seferde çalışmama ihtimali var. Motor sıcak soğuk farketmiyor. Hava sıcak soğuk farketmiyor. Zemin düz veya rampa farketmiyor. Hatta araç muayene istasyonunda beni rezil etti. Teknisyen çalıştırıp ileri almamı istedi. Tam 12 kere denedim. Çalışmadı. 13. kerede çalıştı. İnsanlar başıma toplandı. Bir keresinde de gelin almaya gittik. Alınacak evin önünde parkettim. Biraz sonra arabayı çekmemi, yerine gelin arabasının geleceğini söylediler. Denerim çalışmaz. Denerim çalışmaz. Defalarca denedim. Kaçıncı kerede çalıştı. Hatırlamıyorum. İnsanlar çalışmıyorsa itelim dediler. Çalışacak. Mecbur çalışacak dedim. Çalıştırdım. Bazen de daha ilk marşta çalışırdı.

Tam 8 sene beni böyle uğraştırdı. En sonunda oto elektrikçime götürdüm. Böyle böyle. Bu arabayı kimse yapamadı dedim. Bakalım sen yapabilecek misin dedim tamircime. Araba adamda 4 gün kaldı. Adama kafayı yedirmiş. Yaptın mı diye sordum. Değiştirmediğim şey kalmadı. Bulamadım sebebini. Fakat namus meselesi olarak kabul ettim. Bu arabayı yapacam dedi. İnşallah dedim.

Renault Çetaş Yetkili servisinden biriyle görüşmüş. Yaptıklarını tek tek anlatmış. Serviste çalışan adam orta yaşın biraz üzerinde. Tecrübeli biri.

Arabayı buraya getir demiş. Tamircim bir kaç kere denemiş. Güç bela çalıştırıp götürmüş. Adam demiş ki: Bu dediklerinin hepsini yaptı isen geriye 2 şey kalmış oluyor. Bu arabanın ya sente ayarı bozuk. Ya da beyin formatlanıp yeniden yazılım yüklenecek.

Arabayı atölyeye geri getirmiş. Sente ayarının bozuk olduğunu görmüş. Beni aradı. Bu arabayı hiç vurdurarak çalıştırıyor musun diye sordu. Yooo dedim. Vurdurarak çalıştırmak arabaya yapılan en büyük kötülük dedim. Gerçekten de kullandığım hiç bir arabayı vurdurarak çalıştırmam.

Arabanın sente ayarı bozuk dedi. Ayarını yapacağım dedi. Ayarı yapmış. Milimi milimine ayarlamış. Arabayı tekrar toplamış. Bir kaç kere denemiş. Araba her seferinde ilk marşta çalışmaya başlamış. Biraz sonra gelip denemiş. Yine ilk marşta çalışıyormuş. test sürüşüne çıkarmış. Stop ettirmiş. Tekrar çalıştırmış filan. Araba her seferinde ilk marşta çalışmaya başlamış. Fakat bununla yetinmemiş. Beyni de formatlatıp yeniden yazılım yükletmiş. Bana teslim etti.

Üzerinden 4 sene geçti. Maşallah. Hala ilk marşta çalışıyor. Kafam öyle rahat ki şimdi. Çalışmama diye bir şey artık aklıma bile gelmiyor.

Bazen basit bir hata bulunamıyor. Böyle uğraştırıyor. Çok komplike makineler.

Geri