Symbol efsanesi

drmgedikbas

Mete Gedikbaş
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ağu 2013
Mesajlar
736
Tepkime puanı
74
Puanları
0
Yaş
36
[h=1]Yakıt testinde 2.9 litre tüketti[/h]
spacer.gif

spacer.gif

13 Mart 2013
spacer.gif


spacer.gif


spacer.gif





spacer.gif



19527470.jpg

[h=2]Renault Symbol, Eco-Challenge maratonunda 100 km'de 2.9 litre yakıt tüketti.[/h]


spacer.gif

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Noter ve İTÜ Otomotiv Laboratuarı yetkilileri ile birlikte düzenlenen maratonda Yeni Renault Symbol 1.5 dCi 75bg 100 km'de 2.9 litre tüketim değeri sergiledi. Bu rakam bir depo yakıtla toplam 2000 km’lik bir menzile tekabül ediyor.

İstanbul – Bodrum – İstanbul güzergahında gerçekleştirilen ve iki Yeni Renault Symbol'ün yer aldığı maratonda araçlar 1339 km’lik parkuru 39 litre yakıt ile tamamladı. Bu sonuçlar noter gözetimi altında gerçekleştirildi ve İTÜ Otomotiv Laboratuarı tarafından onaylandı.
Sürücüler güzergahta ekonomik sürüş kurallarını uyguladılar. Bu teknik normal kullanımlarda da önemli bir yakıt tasarrufu sağlıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22794064.asp

 
Az kaldı biraz daha geliştirirlerse hiç yakmayıp direk havayla çalışacak :)
 
abi harbiden efsane yaa
 
Sümbül candir :eyv ama o nu can yapan efsane dCi motordur :)) millet hala o bu su desin! dCi efsanedir :eyv

Bu mesaj Tapatalk ile yuvarlanmıştır..!
 
ortalama hız olarak 40 - 55 arası bir hız ile bu değerleri tuturuyorlar
normal şartlarda bu değerleri yakalamak zor olsa da yine de çok iyi değer
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kesinlikle ortalama hız çok düşük.. sürekli bayır aşağı kompresörde 5. viteste o değerler çok normal , 2014 symbol 1.2 benzinli kullanıcısıyım. lütfen şehir içinde bi test etsinler. 9-10 litreyi nasıl yazcaklar bakalım :)
 
Geri
Üst