• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Tek marşta almama ve stop etme sorunu.

semihdogan7

Kayıtlı Üye
59-Tekirdağ
Merhabalar. 2005 model 1.6 benzin lpg Megane 2 aracımda bir süredir olan bir soruna çözüm arıyorum. Öncelikle bu sorunlar aracımı benzinlikte tazyikli suyla yıkadığım günün ertesi günü oldu, onunla ilgili midir bilmiyorum, depo kapağı ve çevresine, kapı köşelerine de tazyikli su tutmuştum. O günden sonra aracımı fren+start düğmesine basarak çalıştırdığım zamanlarda bazen ilkte marş almıyor sadece göstergedeki ışıkları yakıyor, ikinci basışımda araç sorunsuz çalışıyor. Bu sebepten de aracımı debriyaj+start'a basarak çalıştırmaya başlamıştım ancak bir süre sonra da soğuk motorda bu şekilde çalıştırmamda devir düşerek stop etme sorunu meydana geldi.
Ayrıca bu sorunlar olmaya başladığından beri de Atiker marka LPG'li aracım normalde tam depo LPG ile 330-350 km arası gidiyorken şu sıralar yaklaşık 260-270 km gittiğimde bir anda ses bile3 çıkarmadan kırmızı ışık yakarak benzine geçiyor. Benzinliğe gittiğimde ise fullediğimde 35 ltlik depom 30 ltde falan atıyor. Bu sorunlar birbirleriyle bağlantılı mıdır bilmiyorum ancak çözüm arıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Geri