Turbo Basınç Sensörünü iptal etmek!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AncaLime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AncaLime

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ağu 2016
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Selamlar..
1.5 DCI AUTHENTİQUE 2008 aracımda, 4k devirde 150 kmh'ı geçemiyorum. Aynı yaşta, aynı model başka araçları sorduğumda ise onlarda böyle bir sorun olmadığını öğrendim.
Bu sorun aracın yakıt tüketimine de yansıyor. Otobanda 120 kmh ile sabit giderken 4.5 - 5 lt yakıt tüketiyor ki ortalama 3.8 - 4 lt tüketmesi gerekir.
Motor rektefiye olalı 1 ay oldu. TBS (Turbo Basınç Sensörü) hariç tüm aksanlar değişti. Acaba TBS'nün tıkanması, kirlenmesi bu sorunu yapar mı?
Teşekkürler.
 
iptal ederseniz araç gitmez
 
İptal ettim ve aracım gayet gidiyor. Sanırım burada bunu daha önce yaşayan ya da deneyen yok. Neyse bakalım, zamanla öğreneceğiz.
 
Turbo basınç sensoru dediğiniz map sensoru mu? Map sensorunu iptal ettiğinizde basıns okunamayacagından aracın koruma moduna gecmesi lazım .Bu sekilde de ciddi performans düşüklüğü yasanır.
Eger kastettiginiz wesgate ise bu sefer de turbonun asırı basınc yapması onlenemeyeceginden map sensoru yuksek basınc okuyacak ve motor yine koruma moduna gececektir.
Tam olarak yaptıınız işlem nedir açıklar mısınız ?
 
her araçta koruma olmayabilir. bazisi okyamayinca koruma moduna gecer az basinc yaptirir bazisi ise turboyu tam bastirir overspeed overboost yaptirir iyi ihtimalle turboyu yer kotu ihtimalle motoru. ama motor dağılana kadar turbo gereginden fazla basacagi için keyifli bir kullanım sağlar
 
Parçanın resmi aşağıdadır. Ufak boru çıktısı olan yerden hortumu çıkardım. Başta hız ve hızlanmada artış oldu. 1 2 gün sonra araç 110 u geçemez oldu geri taktım. Ama yinede 130 140 kmh da 3500 devir görüyor ve daha fazlasına izin vermiyor.

by4rWj.webp
 
Parçanın resmi aşağıdadır. Ufak boru çıktısı olan yerden hortumu çıkardım. Başta hız ve hızlanmada artış oldu. 1 2 gün sonra araç 110 u geçemez oldu geri taktım. Ama yinede 130 140 kmh da 3500 devir görüyor ve daha fazlasına izin vermiyor.

by4rWj.webp

demek ki sizin ki koruma olmayan cinsten.
turboyu kontrolsuz birakip cok bastirip araci daha iyi gitmeye başlatmış. sonra turbo "cortlayinca" yine gitmez olmuş.
 
bunu değiştirmeyi deneyin derim hala bir şey olmuyorsa servisinize gidip sorun bence.( Turbosu yanan araç gördüm hiçde güzel değildi )
 
Arkadaşın da dediği gibi map sensorunuzde problem olabilir
 
Aracın üzerindeki 2. Turbo zaten. Aracı 2015de aldık. İlk kullanan sağ olsun hiç bakim yaptırmamış aldıktan 2 ay sonra babamla deneyelim arabayi dedik. Otobanda 160 gördü (bir daha göremedi zaten) ve turbo, motorun içine parçaları gidecek kadar fena dağıldı. Neyse sağlık olsun bu şekilde idareye devam. Teşekkürler ilgi ve yardımlarınız için.
 
Geri
Üst