Herkese hayırlı ramazanlar, bir süredir nadir de olsa 1. vitesten 2. vitese geçerken vitesin takıldığını hissediyordum, sanki içeride çark dönmüyormuş gibi düşünün. Debriyajı salıp tekrar basınca zor da olsa geçiyordu. Herhalde tam basamadığımdan deyip üstüne gitmemiştim, ancak dün yaklaşık 2-3 dakika boyunca bu problemi yaşadım, hatta 3. vitese geçerken bile aynı sorun baş gösterdi. Şanzımanla ilgi bir problem yaşıyor olabilir miyim, yoksa balataların değişme zamanı mı gelmiştir emin olamadım. Daha önce hiç balata eskitemdiğim için size danışmak istedim.
Eğer yüksek devirde 1den 2ye geçecek olursam bu sorunu yaşamıyorum. 2000 altı devirlerde vites artırmaya çalışırsam bu problemi yaşama sıklığı artıyor. Bununla ilgisi olacağını zannetmiyorum ama yine de belirtmek istedim. 2 hafta sonra uzun yola gideceğim için risk almak istemiyorum.
Eğer yüksek devirde 1den 2ye geçecek olursam bu sorunu yaşamıyorum. 2000 altı devirlerde vites artırmaya çalışırsam bu problemi yaşama sıklığı artıyor. Bununla ilgisi olacağını zannetmiyorum ama yine de belirtmek istedim. 2 hafta sonra uzun yola gideceğim için risk almak istemiyorum.