• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Vites Kutusu Hararet ve Akü

Furkanilkay

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Merhabalar,

2016 Model Dizel Clio 4 sahibiyim. Aracım 133.000 km de. Bundan 6 ay önce aküsünü değiştirip Varta 60 Amper akü taktıktan sonra kabuslarım başladı. Ertesi gün araba şarj dinamosu arızası verdi. Tamire gönderdim, geldikten sonra bir ay içinde akü kendi kendine bitmeye başladı. Öyle ki günlük 200 km yol yapmama rağmen bir gün yattığında arabaya manuel kilitle girmek zorunda kalıyordum. Arabada kaçak olduğu söylendi fakat kaçağı bir türlü bulamadılar. Bu arada araçta ekstra sonradan takılan bir donanım multimedya vs bulunmamakta. Sürekli takviye kablosuyla gezmeye başladım. Akünün ve şarjın değerleri ölçüldü bir sorun olmadığı söylendi.

2 ay önce daha beteri başıma geldi. Kuzey Marmara da 130-140 hızla ilerlerken birden devir 5000 e dayandı. Anlam veremedim gözleme devam ettim. Bir süre sonra düz yolda bile devir 5000 e dayanmaya ve araba hızlanmamaya başladı. Bu arada tabi akü 4-5 defa tamamen bitip yeniden takviye edildi ve bu arada elektrik kaçağı aranmaya devam etti. Bu devir dalgalanması canımı sıktığından arabayı bilinen bir şanzımancıya götürdüm. Bilgisayarı bağladığında elektrik sıkıntısı olduğunu ve bütün arızaların voltajla alakalı olduğunu, akü sorunu çözüldükten sonra sorun devam ederse beynin değişmesi gerektiğini söyledi. Bir hafta daha kullanmaya devam etmemi sonrasında tekrar aynı şey olursa getirmemi söyledi.

Bu arada akü sorunu hala çözülmemişti ve her gün çalışıp kapıda yatmadığı için akü bitmemişti. O gün hafif dik rampada vites kutusu hararet ve kontrol ettiriniz arızası alıp sağa çektim. Bir kaç saat sonra araba normal şekilde vites geçişleriyle çalıştı. Aynı şanzımancıya tekrar gittiğimde tekrar bilgisayara bağlayıp aynı arızaları almasına rağmen bu sefer komple kavrama setinin değişmesi gerektiğini (120.000 Tl) eğer yine olmazsa beyin değişikliği yapılması gerektiğini söyledi. Açıkçası aynı arızaları almasına rağmen bir hafta sonra kavrama setine geçmesi kafamı karıştırdı.

Aynı durumu yaşayan bir arkadaşım var mıdır? Olduysa çözüm nasıl sağlanmıştır. Teşekkür eder kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Geri