o zaman al hayırlı ugurlu olsun sana![]()
benim arabamın uzunlarda kısalarda sislerde 3 takım xenon var kardesim ihtyacım yok xenona

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
o zaman al hayırlı ugurlu olsun sana![]()
ben uzun kısa sis acık geziyorum 8000k xenon 3üde kısa farlar sadece mercekli goz alma felan yok sehir efsanesi bunlar..
Doğrumu anladım. Seyir halinde uzun kısa sis hepsini açarakmı geziyorsun ?
Yazdığıma dikkat et. Mercek yok ise göz alır. Mercek ışığın kırılma açısı değitirir. ışık kaynağından çıkan 3200 lm şiddeti 2600lm civarına çeker ayrıca 4300k değerinin üzerindeki ışık kaynakları zaten zayıftır.
Şehir efsanesi olup olmadığını anlamak için ışık kaynağına bakmak yeter..
Yüce Mevlam güneşi gün ortasında 4300k değerinde ışık yayacak şekilde yaratmış. Bunu gören insan xenonu icad etmiş ve milyonlarca dolar harcamış 4100-4300 k değerini retina için en iyi görüş olarak benimsemiş
Sizin yanıldığınız nokta şu: 4300k değerinin üstünde göz ışığa daha duyarlı hale gelir, İris daha çok açılır ve görüş netliği artar, ancak bu şekilde 6-8 saat gece yolculuğu dayanlımaz olur. Göz yorulur.
Bilgi edinmek iyidir.
http://www.geceucusu.com/forums.html]Gece Uçuşu[/url]
evet dogru anladınız uzun kısa sis hepsini acıp geziyorum en ufak bi göz alma yok.. sadece kısalarım mercekli benim uzun ve sis normal. yemin ederim elimde olsa mercegi sokup atıcam fardan merceksiz farda daha tatlı duruyor ama bundan sonraki aracım mutlaka merceksiz olucak8000 kelvin aydınlatması mükemmel.. bide bırakın abicim bu 4300 en iyi aydınlatmadır lafını en iyi aydınlatma her türlü hava sartında 6000 ve 8000 kelvindir
ben orjinal 3.5 milyarlık xenonu olan latitudeyle yan yana getirdim arabamı actık xenonlarımızı benimki cok daha iyi aydınlatıyordu valla
her türlüde ispatlarım getirin bana orjinal xenonlu araç görün bakalım en iyi aydınlatma hangi kelvinmiş sehir efsanesi kulaktan dolma bilgiler bunlar
ha bu arada 8000 kelvin siste göstermez diye bi efsane daha var ben kurban bayramınnda far sis acık olarak yogun siste yardıra yardıra giderken sarı farlı ve orjinal bi xenonlu arabalar sağa cekmiş sisin gecmesini bekliyordu
bosuna kendinizide milletide kandırmayın yok 4300 den sonrası azdır diye asıl 6000den 10000 kelvine kadarki yani 6000 ve 8000 kelvin xenonlar geceyi gündüz yapıyorlar denemesi bedava 3.5 milyarlık xenonlara ben 180 tl lik çin malı 8000lik xenonumla kafa tutuyorum ve benim dedigim cıkıyor
![]()
![]()
Herkes mercek mercek der, Anil cift optik der
Ayrica bilinmelidir ki; Anil xenon alaninda ihtisas gormus olup, bu konuda kendisiyle asik atabilecek kimse yoktur. Dolayisiyla vermis oldugunuz bilgiler bir onem arz etmemektedir. Kendisinin en kisa zamanda Rfc xenon moderatoru olmasini da yeri gelmisken buradan dilerim.
xenonlu araçlar yani sonradan taksak muayenede sorun olurmu