Yakıt Rekorum : Megane Coupe 1.6
Hafta sonu Beylikdüzü'nden Pendik'e gidip geldim. Yolculuklarım gece 1'den sonra gerçekleşti ve trafik olmadı bu yüzden. Giderken 2 kişi gelirken 4 kişi.
Gidilen km: 151
Hız: 80-120 arası (yerine göre tabi...)
Tüketim: 10 litre LPG(2,24TL)= 22,44 TL (BP)
Km'de yaktığım= 22,44/151=15 Kr
Biliniyor çoğu kişi tarafından ama kendimce az yaktırma gerçekleri:
-Aracın yağı, suyu, filtre vs. gibi bakımların yanında özellikle bujileri değiştirmem çok işe yaradı.
-Bu bakımların üstüne tabiki gaz ayarı.
-Kullanım sırasında araca gereksiz yüklenmiyorum. [ Tabiki Yanımda hava atmaya çalışan bir araba yoksa
özellikle kalkışlarda]
- Yol bilgisayarımın anlık tüketimi her zaman açıktır, çok önemli..
-Aracım yokuşları inerken belirli bir ivme yakalamışsa hemen ayağımı gazdan çekerim.
-Kesinlikle boşa atmam.
-Ayrıca gaz pedalına basarken, (forumda daha önce bahsedilen) pedalın altındaki yumurtaya dikkat ederek kullanırım
-Bir de kalkışlarda basıyorsak bile devir saatinin 3 bin i geçmemesi gerek.
Tekrar ediyorum bu bilgiler forumda var ben sadece hatırlatmak için kendi uyguladıklarımı yazdım aklımda kalanıyla.
Tabiki her zaman bu şekilde kullanamyorum ama ekonomik kullanmak istersem yöntemlerim bunlar.
Hafta sonu Beylikdüzü'nden Pendik'e gidip geldim. Yolculuklarım gece 1'den sonra gerçekleşti ve trafik olmadı bu yüzden. Giderken 2 kişi gelirken 4 kişi.
Gidilen km: 151
Hız: 80-120 arası (yerine göre tabi...)
Tüketim: 10 litre LPG(2,24TL)= 22,44 TL (BP)
Km'de yaktığım= 22,44/151=15 Kr
Biliniyor çoğu kişi tarafından ama kendimce az yaktırma gerçekleri:
-Aracın yağı, suyu, filtre vs. gibi bakımların yanında özellikle bujileri değiştirmem çok işe yaradı.
-Bu bakımların üstüne tabiki gaz ayarı.
-Kullanım sırasında araca gereksiz yüklenmiyorum. [ Tabiki Yanımda hava atmaya çalışan bir araba yoksa

- Yol bilgisayarımın anlık tüketimi her zaman açıktır, çok önemli..
-Aracım yokuşları inerken belirli bir ivme yakalamışsa hemen ayağımı gazdan çekerim.
-Kesinlikle boşa atmam.
-Ayrıca gaz pedalına basarken, (forumda daha önce bahsedilen) pedalın altındaki yumurtaya dikkat ederek kullanırım

-Bir de kalkışlarda basıyorsak bile devir saatinin 3 bin i geçmemesi gerek.
Tekrar ediyorum bu bilgiler forumda var ben sadece hatırlatmak için kendi uyguladıklarımı yazdım aklımda kalanıyla.
Tabiki her zaman bu şekilde kullanamyorum ama ekonomik kullanmak istersem yöntemlerim bunlar.
Son düzenleme: