Yakıt tüketim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan resulsvs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

resulsvs

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar benim 1.4 16 valf megan 1 im var 2001 model 3 güne kadar herşey normaldi km ye şehir içi 285 tl şehir dışı 210 tl yakıyodu 3 gündür gaz allıp iki sefer denedim şehir içi 350-400 tl yakıyo bu çok fazla neden olabilir akıl erdiremedim araca hiç bişey yapmadım gazı aynı yerden aldım ama pom pa aynı değil pilatinka diye bi marka takmışlar onada burda bağlanan yok düzelirse düzelir yok sa söküp atacam baş ka burda olan marka takacam inşallah düzelir yardımlarınızı bekliyorum

arkadaşlar hiç cevap gelmediğine göre demekki herkes yakıttan memnun

birde şöyle sorayım bende 1.4 16 valf 2001 megan 1 var şehir içi 340, 350 tl civarın da yakıyor km ye aynı arac tan olanlar değerlerini yazarsa sevinirim bana çok gibi geliyor fakat usta yakar 1.4 ler 1.6 dan çok yakar diyolar yazarsanız ben de bi değerlendirme yaparım teşekkürler

Verdiğin değerler 1000km üzerinden sanırım...
Ben genelde hesaplarken 100 km üzerinden ve litre cinsinden hesaplarım...
Fiyat sürekli değişecektir fakat litre sabit kalır...

Km de 35 kuruş büyük rakam. Gaz 26 kuruştan desen 13lt/100km demek. Benim 2000 motor 9,5/100 yakıyor.

Arabanın çekişinde, motor sesinde vs. bir değişiklik var mı? Gaz ayarına baktırdın mı?
Kısacası sorun var...

Verdiğin değerler 1000km üzerinden sanırım...
Ben genelde hesaplarken 100 km üzerinden ve litre cinsinden hesaplarım...
Fiyat sürekli değişecektir fakat litre sabit kalır...

Km de 35 kuruş büyük rakam. Gaz 26 kuruştan desen 13lt/100km demek. Benim 2000 motor 9,5/100 yakıyor.

Arabanın çekişinde, motor sesinde vs. bir değişiklik var mı? Gaz ayarına baktırdın mı?
Kısacası sorun var...

teşekkürler kardeş benim değerlerde 100 km üzerinden ama tl bazın dan hesaplıyorum burda gaz 2590 tl ltre çekişinde sesin de bir sıkıntı yok ayrıca ben 100 km ye 10 lt reye razıyım

evet arkadaşlar sorunu çözdüm mükemmel tüpü komple söküp attım atiker taktırdım 100 km üzerinden 9 lt yani km ye 243 tl yakıyor çok iyi ben ce

Merhaba
Bende 1,6 16v Rxi otomatik var tüp lovato takılı var. son ölçtüğümde şehir içi 100km de 9,6 lt yakıyor.

merhaba
bende tam bu konuya değinecektim
1 hafta önce bende megane1 2001 1,4-16v sedan kasa aldım
araç benzinli orjinal 80.000 de
atiker marka gaz taktırmayı düşünüyorum
henüz yakıt tüketim kontrolü yapamadım, fakat aldığım benzin ile yaptığım yol km si ; tahminimce 38-40 kuruş civarı...
tabi mevsim de göz önüne alınınca ve benim henüz aracın huyunu suyunu bilmiyor olmamı da göze alırsak bu normal gibi.
acaba tüp taktırsam mı ? yoksa bazı püf noktaları ile benzine devam mı ?
ne tavsiye edersiniz ?

bujiler, bobinler bunlar çok önemli, bunları kontrol ettirin

bilal bey ; msj ı bana yazdıysanız diye cevaplıyorum.

araç bakımları tamamıyla eksiksiz... aldığım amca 73 yaşındaydı ve araca binmemiş bile... ilk sahibi... çok titiz biri. kendimde kontrol ettirdim tamircime...
ellenecek hiç bir şey bulamadı...

teknik olarak : yakıt 125 tl ye 315 km ( 135 km ş.arası - 180 km ş.içi ) yani ortalama 100 km de 8,6 lt ( 1litre = 4,6 tl )

acaba gazda ne kadar farkeder. kasa ağır kalır mı ? performans ile tüketim doğru orantılımı olur...
LPG benzinin yerini tutmaz, bu muhakkak... ama takmaya değer mi ?
fikrinizi merak ediyorum

Geri