Yakıt tüketimi arttı neden?

ewrenererdogan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar kışa girdigimizdenmidir nedir yakıt tüketimimde hissedilir derecede artış var. Onceleri sehir içi 100kmde 5-5.5 litre arası harcayan aracım su anda 6-6.5 litre yemeye başladı . Aracım 1.5 dci 90bg ss icon. En son 1500 km uzun yol yaptım bundan 2 hafta once biraz fazla mı hız yaptım gidiş geliş 130 dan aşağı inmedim . Acaba arac zarar mı gördü yüksek hızdan? Yoksa kışa girdiğimiz icin mi arttı tüketim? Bilgisi olan ya da aynısı basına gelen var mı?

Normal kışın motorun daha geç ısınması yakıtı arttırmaktadır.
Lpg li aracım önceden 15 sn yede lpg ye geçerken ,şimdi 2 dk yı bulmaktadır

aynı yol, aynı sürüş tarzı ile yaza göre kış yakıtı dediğin oranlarda artışı normaldir.
misal ekstra birkaç neden daha olabilir son depo yakıt iyi çıkmamıştır, bakım yapılalı çok olmuşsa hafa filitresi kir tutmuştur

Kış aylarında 1 lt yakıt artışı normal...

• Beğen
Tepkiler: ewrenererdogan
Arkadaslar kışa girdigimizdenmidir nedir yakıt tüketimimde hissedilir derecede artış var. Onceleri sehir içi 100kmde 5-5.5 litre arası harcayan aracım su anda 6-6.5 litre yemeye başladı . Aracım 1.5 dci 90bg ss icon. En son 1500 km uzun yol yaptım bundan 2 hafta once biraz fazla mı hız yaptım gidiş geliş 130 dan aşağı inmedim . Acaba arac zarar mı gördü yüksek hızdan? Yoksa kışa girdiğimiz icin mi arttı tüketim? Bilgisi olan ya da aynısı basına gelen var mı?

aynı olay bende de geçerli sen 6.5 dizel diyosun benim 7.9-8.0 benzin oldu:D kış aylarından oluyor. Birde yakında servise gittiysen tüm yol bilgisayarını sıfırlıyorlar ondan da oturana kadar yükseliş oluyor.

1 litre kadar artıyor bende de.. motor büyüklüğüne kullanım şartlarına ve mesafeye göre bu artış değeri değişir..

5 km git gel yapılan kısa mesafelerde yakıt farkı kışın daha fazla oluyor. Benim fluence i daha çok haftasonu kullanıyorum ve 20 km den aşağı kullanmıyorum dolayısıyla yaz kış farkı 1 litre kadar olmadı ama 0.5-1 arası kesin var 100 km için.

çok normal bir durum çok basmadığınız sürece gene az yakacaktır.

Benim şuan ortalamam 4.4 yazın 4.2 idi yani bende pek farkeden birşey yok :)

Servise Ekim'in sonunda gitmiştim yıllık bakımı yaptırdım ondan sonra normaldi en son uzun yol yaptıktan sonra bi artıs olunca acaba dedim bir sıkıntı mı var arabada:) cevaplar için teşekkürler demek normal birşeymiş:) bir de arabaya biner binmez kaloriferi acıyorum (ac off sekilde) sanırım az da olsa o da elektrik harcadığı için arttırıyor olabilir. Uzun yolda problemim yok ortalamam genelde 4 lt civarı uzun yolda . Ama sehir ici su anda cok dur kalk yapıyorum ortalama hızım 20km yakıtım ise 6.3 lt /100km .

Benim şuan ortalamam 4.4 yazın 4.2 idi yani bende pek farkeden birşey yok :)
Hocam sen nasıl başarıyorsun bunu:) ben her 100km de bir sınırlıyorum degerleri ona göre yakıt hesaplaması yapıyorum

Geri